STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 1-0: Πολύ σκληρός για να πεθάνει, πήρε το ντέρμπι με Καμαρά

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ με τον Παναθηναϊκό
Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ με τον Παναθηναϊκό PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Άρης επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 με γκολ του Καμαρά στην αρχή της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ την ίδια ώρα από τους φιλοξενούμενους πάλευε μόνο ο Ιωαννίδης.

Ο Άρης μετά από δύο γκέλες μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Super League και πήρε τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τους πράσινους να δείχνουν ανάλογη εικόνα με την αναμέτρηση των Ιωαννίνων καθώς και πάλι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς και εν συνεχεία δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, απείλησαν περισσότερο, σκόραραν με τον Καμαρά στο 10' και είχαν αρκετούς ποδοσφαιριστές σε καλή μέρα καθώς εκτός του σκόρερ ο Τζέγκο ήταν εξαιρετικός. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός πάλευε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχοντας δραστήριους μόνο τους Ιωαννίδη, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη και Κώτσιρα.

Αλλαγές και από τους δύο

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους θέλοντας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της προηγούμενης αγωνιστικής καθώς ο Άρης είχε χάσει από τον Ιωνικό και ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ Γιάννινα, και οι δύο εκτός έδρας. Ο μεν Μάντζιος έκανε τέσσερις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα με τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, τον Γκάνεα αριστερά, τον Τζέγκο αντί του Εντιαγέ και τον Γκάμα αντί του Ιτούρμπε.

Ο δε Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε πέντε στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πούγγουρας έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Αλεξανδρόπουλος στο κέντρο, ο Χατζηγιοβάνης αντί του Αϊτόρ, ο Βιγιαφάνιες αντί του Λούντκβιστ και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Γκολ για τον Άρη πριν το 10'

Ο Άρης κατάφερε να σκοράρει στη δεύτερη τελική του στο παιχνίδι σε μια φάση όπου όλα έγιναν λάθος από τον Παναθηναϊκό. Κακή εκτέλεση στο ελεύθερο από τον Διούδη με τη μπάλα λόγω του αέρα να μην περνάει τη μεσαία γραμμή, χαμένη κεφαλιά του Ιωαννίδη, κατέβασμα του Καμαρά και σπάσιμο τη μπάλα αριστερά με όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού να μένει στάσιμη με αποτέλεσμα ο φορ των γηπεδούχων να ξεπερνάει στο σπιντ όλους τους παίκτες των πράσινων να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Μπερτόγλιο και να πλασάρει σε κενή εστία τον Διούδη που στο 100ο του ματς στο πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν.

Όπως και με τον Απόλλωνα αλλά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει μετά το 20' του αγώνα με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών του τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος απείλησε στο 22' και στο 25' αλλά αρχικά πλάσαρε έξω και εν συνεχεία είδε τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Χωρίς τελική για 30 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά στο δεύτερο μέρος είδε τον Άρη να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο, να απειλεί την εστία του Διούδη και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ. Αντίθερα οι πράσινοι έμειναν για 30 λεπτά χωρίς τελική και μόνο στο τελευταίο 15 της αναμέτρησης και μετά τις αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς απείλησαν ξανά.

Εκφραστής και πάλι των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού ο Ιωαννίδης που στο 70' για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα ενώ και πάλι στο 73' και στο 75' είχε δύο καλές στιγμές. Στην πρώτη η μπάλα χτύπησε στα σώματα, στη δεύτερη ο Κουέστα και πάλι ήταν εκεί και μπλόκαρε.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Άρης χωρίς να πιεστεί ουσιαστικά πήρε τη νίκη και το τρίποντο, πρώτο για φέτος, κερδίζοντας το πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν στη Super League Interwetten σε μια νίκη που θα του δώσει αυτοπεποίθηση ενώ αντίθετα βάζει επιπλέον πίεση στον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ