STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 0-0: Έ-Χ-ασαν την ευκαιρία να τερματίσουν δεύτεροι οι γηπεδούχοι

Φάση από την αναμέτρηση Άρη - Παναθηναϊκού για την 9η αγωνιστική των playoffs /12-5-2021
Φάση από την αναμέτρηση Άρη - Παναθηναϊκού για την 9η αγωνιστική των playoffs /12-5-2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του με το ισόπαλο 0-0 να στερεί από τον Άρη την ευκαιρία να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση.

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης και έχασε έχασε την ευκαιρία να μπορέσει να τερματίσει δεύτερος καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό για να μειώσει τη διαφορά και να μπορέσει στην 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs να τον προσπεράσει.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ιδίως από το 25' και μετά, δημιούργησαν σωρεία χαμένων ευκαιριών εκ των οποίων κάποιες εξαιρετικές με Σάσα, Μαντσίνι και Γκάμα αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έμειναν μακριά από τη νίκη σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα πριν από το ματς, άλλαξε το σχηματισμό του, έπαιξε με δύο φορ τους Μακέντα-Καρλίτος, μπήκε καλά στην αναμέτρηση αλλά μετά το 25 άρχισε να πέφτει η απόδοση του και στη διάρκεια του αγώνα προέκυψαν και άλλα προβλήματα όπως ο τραυματισμός του Σένκεφελντ που έγινε αναγκαστική αλλαγή αλλά και του Χατζηγιοβάνη καθώς και η αψυχολόγητη αποβολή του Πούγγουρα που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 71'.

Το τριφύλλι άντεξε μέχρι το τέλος όμως και κράτησε το 0-0 και ίσως την πιθανότητα να μειώσει τη διαφορά από τον Άρη κάτω από τους έξι πόντους την τελευταία αγωνιστική και να περιμένει να δει τι θα αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα και οι 23 τελικές που έκανε εκ των οποίων οι επτά βρήκαν στην εστία σε αντίθεση με τις μόλις τέσσερις του Παναθηναϊκού με μόνο μία εξ αυτών να αποκρούει ο Κουέστα.

Βέβαια και για τους γηπεδούχους απ' αυτές τις 23 τελικές οι 15 ήταν σουτ έξω από την περιοχή του Διούδη και οι επτά ήταν μετά από ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Παναθηναϊκό να έχει πρώτος την κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά την σπατάλησε ο Χατζηγιοβάνης στο 25 που θέλησε να σουτάρει σε δεύτερο χρόνο.

Ο Άρης ανέβηκε εν συνεχεία και άρχισε να απειλεί και αυτός με τη σειρά του με ένα σουτ του Σάσα λίγο έξω από την εστία του Διούδη να είναι η απάντηση στην ενέργεια του Χατζηγιοβάνη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Άρης μπήκε ακόμα πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ 13'' δεύτερα μετά την έναρξη του με τον Μαντσίνι να αστοχεί και εν συνεχεία άρχισε να ανεβάζει την πίεση του και να απειλεί. Είτε σε σετ παιχνίδι, είτε με στημένες φάσεις με τον Μπρούνο Γκάμα να βλέπει τον Διούδη να του λέει όχι σε μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος μέχρι και το 80' δεν είχε ούτε μια τελική, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 70' μετά την αποβολή του Πούγγουρα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με τους Μπρούνο, Μάνο αλλά και πάλι όποτε χρειάστηκε ο Διούδης ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του Παναθηναϊκού.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ