STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Λεβαδειακός 3-0: Ονειρική πρεμιέρα για τους κίτρινους με Μαντσίνι και Γκρέι

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Λεβαδειακό
Ο Ντανιέλ Μαντσίνι πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Λεβαδειακό EUROKINISSI

Ο Άρης νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης με τους Μαντσίνι (δις) και Γκρέι να χρίζονται σκόρερ για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος. Ντεμπούτο με τη φανέλα των κίτρινων έκανε ο Ζερβινιό, αξιόμαχη η ομάδα του Ταουσιάνη στο πρώτο μέρος.

Ο Άρης έστησε πάρτι στο Κλεάνθης Βικελίδης στην πρεμιέρα της Super League, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-0, χάρη στα δύο γκολ του Μαντσίνι στο 12' και το 45+1' και του Γκρέι στο 68ο λεπτό. Οι παίκτες του Μπούργος έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και κυριάρχησαν ειδικά στο δεύτερο μέρος, με τους Βοιωτούς να είναι απειλητικοί κυρίως με μακρινή σουτ κυρίως από μακρινή απόσταση.

Οι τελικές και τα Expected Goals στο Άρης - Λεβαδειακός
Οι τελικές και τα Expected Goals στο Άρης - Λεβαδειακός


Στο 12ο λεπτό ο Γκρέι με υπέροχη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μαντσίνι και αυτός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Μάρκοβιτς. Το δεύτερο γκολ ανήκε ολοκληρωτικά στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στο 45+1'. Ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και είδε το ρήγμα στο κέντρο της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκρέι ήταν πιο δραστήριος σε αντίθεση με το πρώτο. Είχε τρεις στιγμές για να σκοράρει, όμως στην τέταρτη δεν συγχώρησε τους αντιπάλους του στο 68'. Ο Πάλμα με μια εκπληκτική μπαλιά - τρύπα βρήκε τον Τζαμαϊκανό φορ μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς μέσα από την περιοχή.

Κόντρα στον Λεβαδειακό επίσημο ντεμπούτο από πλευράς Άρη έκανε ο Ζερβινιό, ο οποίος έπαιξε περίπου 20 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων. Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός αφού σήκωσε στο πόδι το Βικελίδης με την έλευσή του στον αγωνιστικό χώρο, είχε μια ευκαιρία για να σκοράρει στο 89', όμως ο Μάρκοβιτς τού στέρησε το γκολ.

Ο Μαντσίνι τιμώρησε τον Λεβαδειακό όταν ολιγώρησε

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε ρυθμό για τις δύο ομάδες. Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Οι κίτρινοι βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους καλή στιγμή με τον Μαντσίνι και ο Λεβαδειακός έψαξε την άμεση απάντηση κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία ήλεγχε πλήρως ο Κουέστα.

Πιο αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν η ευκαιρία του Μουτίνιο στο 17', ο οποίος ελίχθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο Λεβαδειακός δεν αξιοποίησε καμία από τις μακρινές τελικές του, εν αντιθέσει με τον Άρη που ο Μαντσίνι βρήκε το ρήγμα και εκτέλεσε για δεύτερη φορά.

Το κλείδωσε στο δεύτερο μέρος

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος στο δεύτερο ο Άρης ανέβασε στροφές και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Λεβαδειακό. Ο Γκρέι έκανε αισθητή την παρουσία του σε αυτό το ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο, έχοντας ευκαιρίες για να πετύχει παραπάνω από ένα γκολ.

Στο 51' πετάχτηκε ωραία στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 60' και το 62' αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με το δεύτερο μάλιστα να το κάνει με ωραία ατομική ενέργεια. Αυτό που δεν έκανε στις πρώτες τρεις τελικές το έκανε στην τέταρτη στο 68', έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Πάλμα.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κουέστα, δημιουργώντας λίγες καλές φάσεις. Ο Βήχος στο 67ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήταν η ευκαιρία του Ζερβινιό στο 89ο λεπτό.

Άρης - Λεβαδειακός 3-0: Ονειρική πρεμιέρα για τους κίτρινους με Μαντσίνι και Γκρέι

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (82' Μαζικού), Νταμπό (46' Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Πάλμα (74' Ζερβινιό), Καμάτσο (46' Μάνου Γκαρθία), Γκρέι (82' Χατζηιωάννου).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Βήχος, Βινίσιους, Μεχία, Μουτίνιο (62' Νίκας), Βρακάς (76' Βουτσάς). Μπελμόντ (58' Λούα Λούα), Δούμτσιος, Συμελίδης (76' Ρεγκίς).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ