STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ατρόμητος 3-0: Με τριάρα επέστρεψε στη 2η θέση

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Άρη για τη Super League Interwetten.
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten και πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Με κύριο του χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα ο Άρης πέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου. Οι κίτρινοι επικράτησαν 3-0 για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten σε μία ευρεία και άνετη νίκη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 47 πόντους και είναι στο +1 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Γκανέα, στο 65' ο Σάσα έγραψε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σάντε Σίλβα στο 80'. Οι κίτρινοι δεν έπιασαν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, αλλά κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη και στην 8η θέση μετρώντας 26 βαθμούς.

Ο ΓΚΑΝΕΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Άρης ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κίτρινοι ήταν πιο δραστήριοι, στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν καταγράψει ήδη τρεις τελικές στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Μάντζιου έψαχνε χώρους κυρίως από τις πτέρυγες, με τον Ατρόμητο να αμύνεται μαζικά.

Εν τέλει, ο Άρης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, σχετικά νωρίς μάλιστα. Ο Μπερτόγλιο έστρωσε στον Γκανέα εκτός περιοχής, ο οποίος με έναν "κεραυνό" δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θεοδωράκη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Άρης δεν είχε την ίδια συγκέντρωση. Έχασε την κατοχή της μπάλας, δεν κυκλοφορούσε και δεν πίεζε ψηλά, όπως θα ήθελε. Ως εκ τούτου ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΣΑΣΑ ΕΔΩΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να αποκτήσει ρυθμό. Οι δύο ομάδες είχαν κάποια διαστήματα κατοχής της μπάλας, δημιουργώντας δύσκολα προϋποθέσεις για μία ευκαιρία. Μάλιστα, αρκετά ήταν τα λάθη του Άρη και του Ατρόμητου στη μεσαία γραμμή.

Παρόλ' αυτά ο Άρης στην πρώτη του πραγματική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βρει δίχτυα στο 65ο λεπτό. Ο Γκανέα έκανε την κίνηση από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στον Σάσα, ο οποίος πατούσε συχνά περιοχή και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωράκη.

Ο ΣΙΛΒΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Μετά και το 2-0 του Σάσα, ο Άρης έλεγχε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν απειλούσε μέχρι και το 80ο λεπτό του παιχνιδιού.

Σε αυτό το σημείο, Σάντε Σίλβα πίεσε ψηλά και έπειτα από λάθος στην άμυνα του Ατρομήτου, πήρε την κατοχή της μπάλας, έψαξε τον Μάνο στην περιοχή, ο οποίος γύρισε εκ νέου στον Σίλβα που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού, ο Άρης συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι και με το τελευταίο σφύριγμα πανηγύρισε την επιστροφή του στην 2η θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ