STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΑΕΛ 1-0: Με Ροζ από αέρος στο τρίποντο

Ο Λίντσεϊ Ροζ πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στην ΑΕΛ
Ο Λίντσεϊ Ροζ πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στην ΑΕΛ EUROKINISSI

Ο Άρης βρήκε ξανά το γκολ από αμυντικό και με τον Ροζ πανηγύρισε τη νίκη (1-0)  - δεύτερη διαδοχική με το ίδιο σκορ μετά από τη Ριζούπολη - επί της ΑΕΛ για την 19η αγωνιστική. 

Ο Άρης που κινείται στον αστερισμό της ανακοίνωσης απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 19η αγωνιστική και τη νίκησε του βυσσινί (1-0) με... Ροζ. Με την κεφαλιά του Γάλλου αμυντικού δηλαδή.

Η λύση ήρθε ξανά από αμυντικό για τους κίτρινους που πανηγύρισαν δεύτερη διαδοχική νίκη με το ίδιο σκορ (1-0). Στη Ριζούπολη ήταν ο Νικόλας Ιωάννου, το βράδυ της Τρίτης (26/1) στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Λίντσεϊ Ροζ. Ο Άρης διανυκτερεύει στη θέση θέση, σε αναμονή φυσικά των ματς της Τετάρτης (27/1). Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

Ο ΡΟΖ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ... ΒΥΣΣΙΝΙ

Ο Άρης σαφώς και ήταν καλύτερος, κάτι που αποδεικνύεται και από τα xGoals του γραφήματος της Opta. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να βρουν το γρήγορο γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι το έψαξαν αρκετά. Και με τον Μαντσίνι - πρώτη φάση του ματς, στην οποία οι κίτρινοι έκρυψαν την μπάλα - και με τον Γκαρσία και με τον Γκάμα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η λύση, ωστόσο, ήλθε από αέρος και από αμυντικό. Στην εκτέλεση κόρνερ στο 30ό λεπτό μετά την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Τσόσιτς στην προσπάθειά του να διώξει, ο Γάλλος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Ο Άκης Μάντζιος όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι από τη διάταξη των δύο ομάδων μέσω της Opta ξεκίνησε με τον προσφιλή τον τελευταίο καιρό σχηματισμό με τον Μαντσίνι στο αρχικό σχήμα.

Ο Αργεντινός ωστόσο υπέστη μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε στο 19', δίνοντάς τη θέση του στον Μάνο. Η αλήθεια είναι ότι τα ατού του Άρη, Μπερτόγλιο, Γκάμα, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Γι αυτό και ο Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές και έβγαλε τον Πορτογάλο για να περάσει μέσα ο Σίλβα, ο οποίος είχε τη δική του ευκαιρία.

ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΕΙ

Ο Αρης δεν "σκότωσε" το ματς στις ευκαιρίες που είχε και άφησε την ΑΕΛ να ελπίζει. Οι Θεσσαλοί όπως έχουν δείξει σε όλο το πρωτάθλημα και με τον Φέστα να είναι δύσκολο σε λίγες μέρες να συμμαζέψει τα πράγματα είχαν πενιχρή επίδοση επιθετικά.

Μηδέν εις το πηλίκον στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκαν στο δεύτερο - ίσως και να το πίστεψαν περισσότερο - αλλά όχι τόσο για να κάψουν τους γηπεδούχους, που έπαιξαν με τη φωτιά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ