ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Αργεντινή: Ο Ντι Μαρία άλλαξε άποψη και σταματά από την εθνική έπειτα απ' το Μουντιάλ

Ο Άνχελ Ντι Μαρία πανηγυρίζει γκολ της Αργεντινής απέναντι στην Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 25 Μαρτίου 2022
Ο Άνχελ Ντι Μαρία πανηγυρίζει γκολ της Αργεντινής απέναντι στην Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 25 Μαρτίου 2022 @2022 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Άνχελ ντι Μαρία, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην εθνική Αργεντινής όμως όχι άμεσα. Θα αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Έτος αλλαγών για τον Άνχελ ντι Μαρία, ο οποίος το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Παρί και μέσω Instagram είχε ανακοινώσει πως το Finalissima με την Ιταλία "πιθανόν" θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του με την εθνική Αργεντινής.

Τα πλάνα του υπαρχηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης άλλαξαν και σε συνέντευξή του στην Olé ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα είναι το τελευταίο τουρνουά του με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο 34χρονος εξτρέμ μετράει 121 συμμετοχές και 24 γκολ με την εθνική ομάδα και βάζει τέλος σε μία καριέρα που του απέφερε το περσινό Copa América, δύο αργυρά μετάλλια στη διοργάνωση το 2015 και το 2016 και φυσικά τη δεύτερη θέση του κόσμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παράλληλα, σε μικρότερο ηλικιακό επίπεδο, ο Ντι Μαρία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 του 2007 και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Η καριέρα του με την εθνική ανδρών άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν ως παίκτης της Μπενφίκα έκανε ντεμπούτο σε αγώνα απέναντι στην Παραγουάη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωσή του, όταν με προπονητή τον Ντιέγκο Μαραντόνα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, παίζοντας σε τέσσερα παιχνίδια βασικός (το μοναδικό που δεν ήταν στην ενδεκάδα, ήταν στην 3η αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην Ελλάδα).

Το πρώτο Copa América στο οποίο συμμετείχε ήταν του 2011 και ακολούθησε η παρουσία του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις εθνικών ομάδων, κλείνοντας με το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Κατάρ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ