COPA AMERICA

Αργεντινή: Ο Μέσι ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχών του Μαστσεράνο

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χιλή για τη φάση των ομίλων του Copa America 2021 στο "Νίλτον Σάντος", Ρίο ντε Ζανέιρο | Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χιλή για τη φάση των ομίλων του Copa America 2021 στο "Νίλτον Σάντος", Ρίο ντε Ζανέιρο | Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 © 2021 SILVIA IZQUIERDO/ASSOCIATED PRESS

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 147 συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής, όσες και ο ρέκορντμαν Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Ο 1ος σκόρερ της εθνικής Αργεντινής είναι πλέον 1ος και σε συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε για 147η φορά με τη φανέλα της πατρίδας του σε επίπεδο ανδρών στη νίκη 1-0 επί της Παραγουάης για τη φάση των ομίλων του Copa America, ισοφαρίζοντας την επίδοση του άλλοτε συμπαίκτη του, Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Ο Μέσι είναι εδώ και χρόνια αρχισκόρερ της "αλμπισελέστε" με 73 γκολ και τις επόμενες ημέρες θα μείνει μόνος του στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού η Αργεντινή έχει ακόμα 2 παιχνίδια στον όμιλο κι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο αρχηγός της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα άρχισε τη διεθνή καριέρα του το 2005, σε ένα επεισοδιακό φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή και αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Έκτοτε ακολούθησε μία τρομερή πορεία, που κατέληξε σε 3 τελικούς Copa America, έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (όπου αναδείχθηκε MVP) και φυσικά σε αμέτρητα γκολ και συμμετοχές.

TAGS COPA AMERICA ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ