ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αρχηγός εθνικής Ιαπωνίας: "Σε τι χρησιμεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς κόσμο στα γήπεδα";

Ο αμυντικός της Σαμπντόρια, Μάγια Γιοτσίντα, σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Ουντινέζε | 16 Ιανουαρίου 2021
Ο αμυντικός της Σαμπντόρια, Μάγια Γιοτσίντα, σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Ουντινέζε | 16 Ιανουαρίου 2021 @ 2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Κάθετα αντίθετος στην απόφαση της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες εν μέσω πανδημίας είναι ο Μάγια Γιοσίντα, με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της χώρας του στο ποδόσφαιρο να στέκεται στην απουσία θεατών από τα γήπεδα.

Το Τόκιο μετράει αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ιδιαιτερότητα ωστόσο να είναι πως για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή και σε καιρό ειρήνης, θα γίνουν οι αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Αιτία ο κορονοϊός που βρίσκεται σε έξαρση στην Ιαπωνία το τελευταίο διάστημα και ανάγκασε τους ανθρώπους της ΔΟΕ να πάρουν την απόφαση να αποκλείσουν τους θεατές από τα γήπεδα, με τον αρχηγό της ολυμπιακής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, Μάγια Γιοσίντα, να είναι καταπέλτης με δηλώσεις του:

"Θεωρώ ότι πάρα πολλά χρήματα από τους φόρους που πληρώνουμε, έχουν χρησιμεύσει για τη χρηματοδότηση αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να να δει τα ματς διά ζώσης.

Οπότε κάνω το ερώτημα σε τι χρησιμεύουν αυτοί οι Αγώνες, από τη στιγμή που εμείς οι αθλητές θέλουμε να αγωνιζόμαστε μπροστά σε κοινό", τόνισε ο 32χρονος αμυντικός της Σαμπντόρια, για να προσθέσει με νόημα:

"Οι οικογένειές μας θυσιάστηκαν και χρειάστηκε να αντέξουν αρκετά πράγματα ενώ μας στήριζαν όταν κάναμε τη δουλειά μας στην Ευρώπη.

Εδώ όμως δεν αγωνίζοντια μόνο οι αθλητές αλλά και τα μέλη των οικογενειών μας, ο καθένας εξ αυτών. Οπότε, όταν δεν μπορούν ούτε εκείνοι να έρθουν στα ματς, παραμένει το ερώτημα "σε τι ωφελούν όλα αυτά".

Πιστεύω πραγματικά ότι κάποιες αποφάσεις τις παίρνουν χωρίς να τις σκεφτούν σοβαρά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ