ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT24 στην Τεργέστη: Βράβευσαν τον Παναθηναϊκό οι "Γκρέγκοι"

Αποστολή του SPORT24 στην Τεργέστη: Βράβευσαν τον Παναθηναϊκό οι "Γκρέγκοι"
INTIME SPORTS

Ο σύλλογος φίλων της Τριεστίνας, «οι γκρέγκοι» βράβευσαν το βράδυ της Παρασκευής (13/08) τον Παναθηναϊκό. 

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αποστολή του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Τεργέστη. Τόσο στην τελευταία προπόνηση των πράσινων πριν το φιλικό του Σαββάτου με τη Μίλαν όσο και λίγη ώρα αργότερα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στο κέντρο της πόλης βρέθηκε αντιπροσωπεία των φίλων της Τριεστίνα, ομάδα που παίζει στη Γ’ Εθνική Ιταλίας.

Και όλο αυτό γιατί η Τριεστίνα έχει ιδρυθεί και από Έλληνες, οι οποίοι μεγαλούργησαν στην περιοχή από το 1750 μέχρι σήμερα με σπουδαίες οικογένειες να μένουν στην πόλο, και για αυτό υπάρχει και σύνδεσμος Ελλήνων οπαδών της ομάδας με την επωνυμία οι «Γκρέγκοι».

Αποστολή του SPORT24 στην Τεργέστη: Βράβευσαν τον Παναθηναϊκό οι "Γκρέγκοι"
INTIME SPORTS

Οπότε μια αντιπροσωπεία του συλλόγου πήγε στο ξενοδοχείο και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους πράσινους ενώ από την πλευρά τους και οι άνθρωποι του τριφυλλιού έδωσαν με τη σειρά τους κάποια αναμνηστικά δώρα στους «Γκρέγκοι»

Το κακό της όλης υπόθεσης ότι λόγω κορονοϊού και των μέτρων που τηρούνται τα μέλη του συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να δουν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο από απόσταση και να ανταλλάξουν μόνο μερικές κουβέντες.

Αποστολή του SPORT24 στην Τεργέστη: Βράβευσαν τον Παναθηναϊκό οι "Γκρέγκοι"
INTIME SPORTS

Για τους Έλληνες φιλάθλους της Τριεστίνα όμως η παρουσία του Παναθηναϊκού στην πόλη τους ήταν ιδιαίτερη όπως εξήγησε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου και ο εκ των υπευθύνων της ελληνικής κοινότητας Θανάσης Παπαθανασίου:

«Η Τεργέστη είναι μια πόλη που έχει σχέση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην περιοχή αυτή, αλλά και κτίρια που είναι κοντά στην εκκλησία έχουν φτιαχτεί από Έλληνες. Πριν πολλά χρόνια ήρθαν στην Τεργέστη Έλληνες, οι οποίοι δεν άντεχαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, προκειμένου να επενδύσουν.

Αυτή τη στιγμή στην Τεργέστη ζουν γύρω στους 500 Έλληνες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Η χαρά μας που βρίσκεται εδώ είναι μεγάλη και γι’ αυτό και θέλαμε να τους τιμήσουμε. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η Τριεστίνα έχει φτιαχτεί και από Έλληνες και σε όλη την περιοχή εδώ τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Εγώ προσωπικά είμαι Παναθηναϊκός και σκεφτείτε ότι ανέβαλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα για λίγες μέρες, προκειμένου να δω τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο γήπεδο της Τεργέστης. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ