ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Ο "παρατηρητής" Γιοβάνοβιτς, τα φάουλ του Καρλίτος και το στοίχημα του Αγιούμπ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην προπόνηση του "τριφυλλιού" στο Χορστ της Ολλανδίας
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην προπόνηση του "τριφυλλιού" στο Χορστ της Ολλανδίας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο σιωπηρός παρατηρητής Γιοβάνοβιτς που έβλεπε στο δίτερμα χωρίς να σχολιάζει αν γίνονταν... πράξη όλα όσα δουλεύονταν τις προηγούμενες μέρες, τα τρία γκολ από φάουλ του Καρλίτος και οι κάμψεις του Αγιούμπ.

Μετά το πολύ έντονο, διπλό πρόγραμμα της Τρίτης (27/07), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε κατά μέρος την τακτική και αφιέρωσε την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (28/07) σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και παιχνίδια σε μικρό χώρο, περιμένοντας απ’ τους παίκτες του Παναθηναϊκού να εφαρμόσουν όσα δούλεψαν τις προηγούμενες μέρες σε πρέσινγκ και κυκλοφορία της μπάλας.

Ολλανδία (Χορστ)-Αποστολή: Κώστας Γουλής

Το πρόγραμμα φυσική κατάστασης περιελάμβανε πάρα πολλά σπριντ μικρών αποστάσεων υπό την εποπτεία του γυμναστή Δημήτρη Δανιηλίδη, προκειμένου να βελτιωθεί η έκρηξη της ομάδας στα πρώτα μέτρα και ήταν το πιο έντονο απ’ την ημέρα που "εγκαταστάθηκαν" οι "πράσινοι" στο Χορστ.

Ακολούθως ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε εξάδες και δούλεψε πάλι σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας, με δύο μπαλαντέρ, ενώ το τελευταίο μέρος της προπόνησης περιελάμβανε μίνι τουρνουά τεσσάρων σε δύο "μισά" γήπεδα, με όριο μάξιμουμ τριών επαφών.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν "συμμετείχε" με παρεμβάσεις στα μίνι διπλά, αλλά είχε καθίσει και παρακολουθούσε σιωπηλά και τα δύο γήπεδα εναλλάξ για να τσεκάρει κατά πόσο γίνονταν πράξη στο γήπεδο, τα πράγματα που είχαν δουλευτεί τις προηγούμενες ημέρες.

"Νικητές" στο τουρνουά αναδείχθηκαν οι "πορτοκαλί", δηλαδή η ομάδα που αποτελείτο απ’ τους Χριστογεώργο, Κώτσιρα, Πέρεθ, Ενγκμπακοτό, Αλεξανδρόπουλο, Αθανασακόπουλο, Καμπετσής (ο Πέρεθ έμπαινε εναλλάξ στα διπλά). Οι άλλες ομάδες ήταν οι εξής:

"Μαύροι": Διούδης, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος.

"Πράσινοι": Ξενόπουλος, Σιδεράς, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, Ιωαννίδης.

Κίτρινοι: Χατζηγιαννάκης, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο, Χουάνκαρ, Αγιούμπ, Μακέντα.

Στο τέλος του προγράμματος οι Καρλίτος, Αγιούμπ και Αϊτόρ έμειναν στη μία εστία μαζί με τον Χριστογεώργο κι έκαναν εξάσκηση στα φάουλ 4-5 μέτρα έξω απ’ την περιοχή, χρησιμοποιώντας τέσσερα ανδρείκελα ως "τείχος".

Ο Χριστογεώργος είχε πολλές καλές (και σταθερές, με μπλοκαρίσματα) επεμβάσεις, όμως νικήθηκε τρις φορές απ’ τον Καρλίτος που δείχνει ότι το "έχει" το φάουλ. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Αϊτόρ και Αγιούμπ, με τον τελευταίο μάλιστα να βάζει... στοίχημα κάμψεις με τον Χριστογεώργο ότι θα του έβαζε γκολ. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, και έπεσε και... πήρε κανονικά μόλις νικήθηκε απ’ τον 20χρονο γκολκίπερ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/07), ο Αγιούμπ είχε την ευκαιρία να τα πει με πρώην συμπαίκτες του στο ξενοδοχείο της ομάδας. Η Ουτρέχτη, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια δίνει φιλικό απόψε με τη Λεβερκούζεν κι έκανε στάση στο Parkhotel του Χορστ για φαγητό, με τον Μαροκινό να φεύγει αμέσως για να χαιρετίσει πολλά μέλη της πρώην ομάδας του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ