ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Νέα γκάζια Γιοβάνοβιτς: "Αν μπει στην περιοχή, τελείωσε"

Ο Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Χορστ
Ο Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Χορστ EUROKINISSI SPORTS

Η απογείωση απ’ τον Γιοβάνοβιτς στις ασκήσεις εκτέλεσης για τις αντιδράσεις των αμυντικών και τα γκολ που δεν έβαζαν οι επιτιθέμενοι. Η μεγάλη ατάκα στον Σανκαρέ για το overlap και το δίτερμα που έκρινε ο Αϊτόρ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βάλει πλέον ακόμη περισσότερη... μπάλα στα προγράμματα των παικτών του Παναθηναϊκού στο Χορστ, θέλοντας να δουλέψει εντατικά πάνω στις "αδυναμίες" των παικτών του.

Στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (20/07), μετά το αρχικό ζέσταμα με διατάσεις και τα παιχνίδια κατοχής σε τρία γκρουπ, ο Σέρβος τεχνικός έδωσε εντολή για μία συνδυαστική άσκηση στο μισό γήπεδο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τρεις πάσες, η μπάλα κατέληγε σε έναν επιτιθέμενο, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στην περιοχή, να περάσει έναν αμυντικό και να εκτελέσει. Η εντολή του τεχνικού τιμ προς τον αμυντικό ήταν να μην κάνει τάκλιν και να προσπαθήσει να σταματήσει τον επιτιθέμενο πριν μπει στην περιοχή. "Μην τους αφήνετε να πλησιάσουν στο τέρμα, δείτε την κλίση του σώματος. Από που θέλουν να πάνε και πέστε πάνω τους. Αν φτάσουν μέσα στην περιοχή, τελείωσε!" φώναζε ο Γιοβάνοβιτς απαιτώντας σωστή εκτέλεση της άσκησης κι απ’ τις δύο πλευρές.

Μετά από περίπου 20 λεπτά άλλαξε άσκηση, ξανά όμως στο μισό γήπεδο: Τρεις επιτιθέμενοι, εναντίον δύο αμυνόμενων. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ζητούσε από τον κεντρικό επιθετικό, να μην πηγαίνει... μόνος του κατά μέτωπο, αλλά να συνδυάζεται με τους άλλους δύο ακραίους επιθετικούς. Στους δε αμυνόμενους οι βοηθοί του Σέρβου τεχνικού έπαιζαν κανονικά με οφσάιντ, σαν να το ζούσαν σε κανονικές συνθήκες αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης πάντως, ο Γιοβάνοβιτς έγινε... Τούρκος σε ένα σημείο, διότι οι επιτιθέμενοι παρά το αριθμητικό πλεονέκτημά τους, δεν έβαζαν γκολ με τίποτα: "Είστε στην κόντρα επίθεση, τρεις εναντίον δύο, θέλω γκολ, θέλω γκολ" εκνευρισμένος, διότι δεν έβλεπε... αποτελεσματικότητα.

Σε άλλο σημείο δε, όταν ο Σανκαρέ έκανε ένα λάθος ανέβασμα (overlap) και "χάλασε" την άσκηση, ο 59χρονος τεχνικός διέκοψε ξανά την εκτέλεση και γύρισε και είπε στους παίκτες του: "Αν θέλετε να κάνετε overlap, να το κάνουμε σωστά. Ο παίκτης δεν περνάει μπροστά από τον συμπαίκτη, αλλά από πίσω".

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως μετά τις παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς οι "πράσινοι" πήραν λίγο... μπρος σημειώνοντας πλέον αρκετά γκολ στην άσκηση. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι "πορτοκαλί" με 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Αϊτόρ, μετά από κλέψιμο της μπάλας. Αυτό που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν η καταπληκτική κάθετη πάσα του Μαουρίσιο προς τον Ιωαννίδη στην εκκίνηση της φάσης, που δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε γκολ ο 21χρονος φορ.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (4-4-2): Χριστογεώργος, Σερπέζης, Ρόμπι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδης

ΠΡΑΣΙΝΟΙ (4-2-3-1): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Σανκαρέ, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Μπουζούκης, Μακέντα.

Τα δωμάτια στο Parkhotel του Χορστ

Αποτελεί ένα από τα... must κάθε προετοιμασίας για όλους τους ρεπόρτερ. Το πώς "μοιράζονται" οι παίκτες στα δωμάτια των ξενοδοχείων που καταλύει κάθε φορά ο Παναθηναϊκός, "φωτογραφίζοντας" φιλίες και τις σχέσεις των παικτών.

Στο Parkhotel του Χορστ, οι 31 παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν μοιραστεί σε 16 δίκλινα δωμάτια. Ο μοναδικός... τυχερός που μένει (για την ώρα) μόνος του είναι ο Αϊτόρ, αν και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να έχει παρέα, τον νέο στόπερ που αναμένεται να κλείσει σύντομα.

Ο νεοαποκτηθείς Ρούμπεν Πέρεθ, μένει στο ίδιο δωμάτιο με τον Χουάνκαρ, ο οποίος τον βοηθάει στη μετάφραση (δεν ξέρει άλλη γλώσσα πέρα από τα ισπανικά ο Πέρεθ) και τον γνωρίζει πολλά χρόνια. Ο δε Κώτσιρας μένει στο ίδιο δωμάτιο με τον Αλεξανδρόπουλο.

Αναλυτικά τα "πράσινα" δωμάτια στο Χορστ:

Διούδης-Χατζηγιοβάνης

Μακέντα-Χατζηθεοδωρίδης

Μαουρίσιο-Σαβιέρ

Βέλεθ-Καρλίτος

Σάντσες-Βιγιαφάνιες

Πέρεθ-Χουάνκαρ

Κώτσιρας-Αλεξανδρόπουλος

Καμπετσής-Ξενόπουλος

Σιδεράς-Ρόμπι

Ιωαννίδης-Πούγγουρας

Ενγκμπακοτό-Σανκαρέ

Σένκεφελντ-Αγιούμπ

Χατζηγιαννάκης-Αθανασακόπουλος

Χριστογεώργος-Σερπέζης

Κουρμπέλης-Μπουζούκης

Αϊτόρ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ