ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT 24 στην Ολλανδία: Το "ξύλο" πάνω στους γκολκίπερς του Παναθηναϊκού και ο "εκτελεστής" Σανκαρέ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι απαιτητικός με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι απαιτητικός με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Η ιδιαίτερη προπόνηση της Παρασκευής (23/07) στο Χορστ, η επιθυμία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απ' τα μετόπισθεν, το πρόγραμμα του Μουντάκη στους γκολκίπερς και ο... εκτελεστής Σανκαρέ. Γράφει από το Χορστ ο Κώστας Γουλής.


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς "έριξε" λίγο τους ρυθμούς της προπόνησης των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, την επομένη του πρώτου φιλικού επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στην Αλ Τααβόν.

Στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (23/07) το πρόγραμμα περιελάμβανε μόνο αποφόρτιση, ενώ μπήκαν με την ομάδα και οι Πούγγουρας - Χατζηγιοβάνης που απουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες για ιατρικούς λόγους.

Το απόγευμα ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε σε ξεχωριστά γκρουπ στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος προκειμένου να περάσει κάποια πιο εξειδικευμένα πράγματα πάνω στις ασκήσεις. Στην αρχή της προπόνησης οι παίκτες χωρίστηκαν σε "πορτοκαλί" και "πράσινους" κι έκαναν άσκηση κατοχής της μπάλας σε περιορισμένο χώρο, με δύο επαφές και 4 μικρά τέρματα.

Οι "πορτοκαλί" ήταν οι Βέλεθ, Ρόμπι, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης και οι "πράσινοι" οι Αγιούμπ (επέστρεψε σε φουλ πρόγραμμα), Ιωαννίδης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Μπουζούκης, Καμπετσής, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος, Σιδεράς.

Την ίδια ώρα οι τέσσερις γκολκίπερ δούλευαν στη μία εστία μαζί με τον Γιώργο Μουντάκη, ο οποίος τους είχε ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα, με σέντρες υπό καθεστώς πίεσης. Ο γκολκίπερ έβγαινε για να μπλοκάρει την μπάλα, την ώρα που ο προπονητής του κι ένας απ' τους άλλους τερματοφύλακες τον έσπρωχναν με δύο τεράστιες μπάλες, προσπαθώντας να τον βγάλουν εκτός εστίας. Κι όχι απλά σπρωξίματα, αλλά κανονικό "ξύλο" προκειμένου να μην μπορεί να βγει με ευκολία για να μπλοκάρει.

Ακολούθως, ο Γιοβάνοβιτς πήρε μαζί του τους στόπερ και τους κεντρικούς χαφ (Ρόμπι, Σιδερά, Βέλεθ, Σερπέζη, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο, Αγιούμπ, Βιγιαφάνιες και Αθανασακόπουλο και δούλεψε για περισσότερη από μισή ώρα μαζί τους πάνω στο "build up". Πως δηλαδή θα πρέπει να βγαίνει η μπάλα με ασφάλεια από την άμυνα και πως μέσω της κυκλοφορίας οι κεντρικοί χαφ θα πρέπει να λειτουργούν πάντα ως το πρώτο "σκαλοπάτι" για να "σπάει" το πρέσινγκ των αντιπάλων.

Ο Σέρβος είχε ως "παράδειγμα" το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό της Πέμπτης (22/07) απ' την Αλ Τααβόν και πάνω σ' αυτό το κομμάτι ήθελε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τα εύκολα λάθη που γίνονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απ’ την άμυνα.

Την ίδια ώρα, οι ακραίοι και οι επιθετικοί δούλεψαν στο πάνω μέρος του γηπέδου πάνω στα τελειώματα. Οι Κώτσιρας - Μπουζούκης από τα δεξιά και οι Ενγκμπακοτό - Χουάνκαρ - Χατζηθεοδωρίδης από τα αριστερά έβγαζαν σέντρες, αφού πρώτα η μπάλα κυκλοφορούσε με τέσσερις και πέντε πάσες κι έφτανε με ασφάλεια στον έναν ακραίο. Στην περιοχή περίμεναν ως ζευγάρια οι Μακέντα, Ιωαννίδης και Καρλίτος, Σανκαρέ για να τελειώσουν τις φάσεις, με τον Σενεγαλέζο να δείχνει και πάλι πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κι απ' τους τρεις φορ.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν το απόγευμα οι Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, θεραπεία οι Πούγγουρας, Κουρμπέλης και αποφόρτιση οι Πέρεθ, Σάντσες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ