ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT 24 στην Ολλανδία: Κώτσιρας και Πέρεθ, δύο κομμάτια που του έλειπαν πάρα πολύ

Ο Νούνο Πέρεθ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αλ-Τααβόν στο Χορστ στην προετοιμασία των πρασίνων.
Ο Νούνο Πέρεθ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αλ-Τααβόν στο Χορστ EUROKINISSI SPORTS

Η άκρως ενθαρρυντική πρώτη εικόνα του Γιάννη Κώτσιρα και του Ρούμπεν Πέρεθ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τα αγωνιστικά στοιχεία που προσέφεραν στο παιχνίδι των "πράσινων" κι όλα όσα έκαναν στο πρώτο φιλικό της Πέμπτης (22/07) με την Αλ Τααβόν.

Ασφαλώς και είναι πολύ νωρίς για... θριαμβολογίες ή μεγάλα λόγια. Το δείγμα γραφής είναι ακόμη πολύ μικρό, ελάχιστο για να υπάρχουν απολύτως ξεκάθαρα δεδομένα στο τραπέζι, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η εκκίνηση του Γιάννη Κώτσιρα και του Ρούμπεν Πέρεθ στον Παναθηναϊκό είναι άκρως ενθαρρυντική.

Μολονότι οι όποιες εικόνες ή πληροφορίες εξαντλούνται στις προπονήσεις και στη 45λεπτη παρουσία τους στο πρώτο φιλικό με την Αλ Τααβόν (1-1) το απόγευμα της Πέμπτης (22/07), τόσο ο Έλληνας δεξιός μπακ, όσο κι ο Ισπανός αμυντικός μέσος δείχνουν σαν δύο "κομμάτια" που έλειπαν πάρα πολύ απ’ τη μηχανή κι απ’ το συνολικό αγωνιστικό μοντέλο του Παναθηναϊκού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος βλέποντας πως οι δύο πρώτες μεταγραφικές επιλογές του μπήκαν μεμιάς στο κλίμα.

Στο φιλικό με τους Σαουδάραβες, ο Κώτσιρας έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Υποστήριξε πολύ καλά τον (λίγο άτολμο) Σαβιέρ στη δεξιά πλευρά, δεν έφαγε καμία μπαλιά στην πλάτη του, ήταν συνεπής στην αναχαίτιση του αντίπαλου εξτρέμ κι έδειξε ότι έχει αφομοιώσει αμέσως όλα όσα του ζητάει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σαφώς και θέλει ακόμη δουλειά -όπως κι όλη η υπόλοιπη ομάδα- στους αυτοματισμούς και τις συνεργασίες, όμως η έως τώρα παρουσία του με τα "πράσινα" (και το Νο2 στην πλάτη) δείχνει ότι (επιτέλους) ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν κανονικό και πλήρη δεξιό μπακ μετά από καιρό.

Ο Πέρεθ μετράει μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων με τους "πράσινους", όμως λίγες ώρες πριν από το ματς με την Αλ Τααβόν ζήτησε ο ίδιος απ’ τον Γιοβάνοβιτς να τον υπολογίζει κανονικά για το φιλικό. Τονίζοντάς του πως ήταν έτοιμος για (τουλάχιστον) ένα ημίχρονο. Ο Σέρβος τεχνικός τον έβαλε στο δεύτερο 45λεπτο και ο Ισπανός τον δικαίωσε, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής, που γνωρίζει άριστα τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ρόλο του αμυντικού μέσου.

Με το Νο24 στην πλάτη, ο Ισπανός ήταν η απόλυτη "σκούπα" μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον 19χρονο (και άγουρο στις συνθήκες της επαγγελματικής ομάδας) Γιάννη Σιδερά και τον 20χρονο Δημήτρη Σερπέζη, ο οποίος έπαιξε κατά συνθήκη στόπερ στο φιλικό, ελλείψει άλλων επιλογών, οι οποίοι πήραν πολύ μεγάλη ψυχολογία και σιγουριά μετά το 50’, έχοντας την ασφάλεια του Πέρεθ στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Ο 32χρονος μέσος έδωσε μεγάλη σιγουριά στην πρώτη πάσα, είχε καλές συνεργασίες με τους δύο μπακ και τον Σανκαρέ, αναχαίτισε πάρα πολλές πάσες προς την "καρδιά" της άμυνας του Παναθηναϊκού και ήταν ο κύριος λόγος που οι "πράσινοι" πήραν πολύ περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Γενικά ο Πέρεθ έβγαλε ένα πολύ ηγετικό προφίλ, έδινε διαρκώς οδηγίες προς όλους, τακτοποιούσε την ομάδα μέσα στο γήπεδο και της προσέφερε την απαιτούμενη ισορροπία. Και με την παρουσία του στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε διόλου (με εξαίρεση μία φάση στο 72’) απ’ τους ζόρικους Σαουδάραβες που έριξαν πολύ κλωτσιά κι έπαιζαν συνεχώς στο όριο του αντιαθλητικού.

Μπορεί να ήταν μία πολύ αθόρυβη μεταγραφή, δίχως... κρότους και τυμπανοκρουσίες, όμως δείχνει εξαρχής πως είναι παίκτης της ομάδας του προπονητή. Και τέτοιοι ποδοσφαιριστές κάνουν στο τέλος της ημέρας τη "διαφορά" στη δημιουργία μίας κανονικής ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ