ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή SPORT24 στην Ολλανδία: Εξετάζεται ο χαφ Έντβιν Καρντόνα της Μπόκα, τελειώνει ως την Παρασκευή με στόπερ

Ο Έντβιν Καρντόνα με τα κιτρινομπλέ της Μπόκα Ζούνιορς
Ο Έντβιν Καρντόνα με τα κιτρινομπλέ της Μπόκα Ζούνιορς ANDRES LARROVERE/POOL VIA AP

Ο Παναθηναϊκός "τρέχει" για να κλείσει τον στόπερ μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα κινηθεί για τρεις "ενδεκαδάτες" επιλογές μέσα στον Αύγουστο σε δημιουργικό μέσο, εξτρέμ και επιθετικό. Προτάθηκε και εξετάζεται απ' τους "πράσινους" ο διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός Έντβιν Καρντόνα που φεύγει απ' την Μπόκα Ζούνιορς.

Ολλανδία-Αποστολή: Κώστας Γουλής

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τουλάχιστον 4-5 παίκτες που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ του στις θέσεις που υπάρχει δεδομένο ποιοτικό "κενό". Το φιλικό με την Αλκμάαρ κατέδειξε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα ζητήματα που υπάρχουν κι έδειξε πως οι "πράσινοι" θα πρέπει πλέον να αρχίσουν να ανεβάζουν τις στροφές τους στα μεταγραφικά, για να μπορέσουν να χτίσουν κάτι (πολύ) καλύτερο απ’ την περσινή σεζόν. Διότι κάποιοι που υπάρχουν ήδη στο δυναμικό του "τριφυλλιού", απλώς δεν... μπορούν και δεν κάνουν.

Έχοντας ήδη αρκετά μεγαλύτερη πίεση κι από πλευράς χρόνου, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει στο μεταγραφικό "παζάρι" και μία βασική, αλλά πολύ σημαντική παράμετρο. Ένας πολύ καλός παίκτης, που είναι "διαθέσιμος" στην αγορά, αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχει ως πρώτη επιλογή του τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν παίζει την Ευρώπη και μπορεί να ψάχνει κάτι καλύτερο. Αντίστοιχα, οι αξιώσεις του εκάστοτε στόχου στην παρούσα φάση, μπορεί να είναι πολύ υψηλότερες απ’ ότι θα είναι σε 15-20 μέρες. Απλοί "κανόνες" της αγοράς, που απαιτούν υπομονή, όσο κι αν η συγκεκριμένη λέξη είναι πολύ... δύσκολη στον Παναθηναϊκό, ιδίως μετά την περσινή καταστροφική σεζόν.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να κλείσουν το θέμα του αριστεροπόδαρου στόπερ μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Υπήρξε καθυστέρηση, διότι στην πορεία "χάλασαν" για διάφορους λόγους, τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών. Η πρόθεση που υπάρχει, εντούτοις, είναι να κλείσει η συγκεκριμένη θέση στα επόμενα 24ωρα.

Από εκεί και πέρα, ο Γιοβάνοβιτς έχει οριοθετήσει τις επόμενες προτεραιότητες: δημιουργικός χαφ που θα μπορεί να καλύπτει τόσο το "8", όσο και το "10", εξτρέμ και επιθετικός. Ενδέχεται να αποκτηθεί και δεύτερος εξτρέμ, αν στην πορεία "απεγκλωβιστεί" ο Παναθηναϊκός από τα συμβόλαια είτε του Αϊτόρ, είτε του Σαβιέρ.

Η δε κεντρική στρατηγική έχει αλλάξει, ως προς το που θα δοθούν τα περισσότερα χρήματα απ’ τους "πράσινους". Τα "πολλά" λεφτά θα πέσουν στις περιπτώσεις του επιτελικού μέσου, του εξτρέμ και του επιθετικού, ενώ για τον στόπερ η κίνηση θα αφορά έναν παίκτη "επιπέδου" και συμβολαίου τύπου Πέρεθ. Και πάνω σ’ αυτή τη λογική προχωράει ο σχεδιασμός και οι επαφές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Προτάθηκε και ελέγχεται ο Καρντόνα

Για τη θέση του επιτελικού μέσου στις περιπτώσεις που έχουν προταθεί κι εξετάζονται από τους "πράσινους" είναι ο (42 φορές) διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, Έντβιν Καρντόνα της Μπόκα Ζούνιορς. Ο 28χρονος άσος, μένει ελεύθερος σε έξι μήνες απ’ τη μεγάλη ομάδα της Αργεντινής και έχει ενημερωθεί πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, βγαίνοντας ήδη στην αγορά για να βρει ομάδα. Έχει προταθεί εδώ και περίπου δέκα μέρες στους "πράσινους" και είναι στα ονόματα που εξετάζονται αρκετά σοβαρά από το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, έχοντας πίσω του μία αξιόλογη καριέρα σε Πατσούκα, Ατλέτικο Νασιονάλ, Μοντερέι και Μπόκα Τζούνιορς.

Στην Μπόκα μάλιστα, έπαιξε σε δύο διαφορετικές περιόδους (2017/19, 2020-σήμερα) καταγράφοντας 15 γκολ και 17 ασίστ σε 70 αγώνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ