STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Βόλος 3-3: Κόλπο με Κολόμπο στο 92' η ομάδα της Μαγνησίας

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Ο Βόλος βρέθηκε να χάνει 3-0 στον 55' από τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά πέτυχε τρία γκολ με τον Κολόμπο στο 92' να σκοράρει να δίνει το βαθμό της ισοπαλίας και να το πανηγυρίζει με ένα περιβραχιόνιο της Αργεντινής με το "10" στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ματσάρα με τα όλα της στη Ριζούπολη, ένα από τα καλύτερα στη Super League φέτος, με έξι γκολ, αμέτρητες ευκαιρίες και συγκινήσεις μέχρι το τέλος. Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε 3-0 στο 55' αλλά εν συνεχεία ο Βόλος έπαιξε φουλ επίθεση, με τον Περέα δεξί μπακ, και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ με το τρίτο στο 92' από τον Κολόμπο ο οποίος το πανηγύρισε με ένα περιβραχιόνιο της Αργεντινής με το "10" του Μαραντόνα.

Φυσικά μετά το τελικό αποτέλεσμα μόνο οι φιλοξενούμενοι είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς οι γηπεδούχοι "αυτοκτόνησαν" καθώς δεν κράτησαν το υπέρ τους 3-0 και είδαν τον αντίπαλο τους να γυρνάει το ματς στα τελευταία λεπτά.

Το πρώτο μέρος αν και είχε φάσεις και από τις δύο ομάδες, είχε μόλις ένα γκολ σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος όπου οι δύο ομάδες άφησαν στην άκρη την αμυντική λειτουργία, πέτυχαν πέντε τέρματα ενώ θα μπορούσαν να σημειώσουν ακόμα περισσότερα.

Καθοριστική στο πρώτο μέρος ήταν και οι φάση όπου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν χέρι του Κολ και πέναλτι αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης σε συνεννόηση με το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από αμφισβητούμενη φάση ήρθε το 1-0 του Απόλλωνα στο 43' με τον Τσιλούλη να χρίζεται σκόρερ με πλάσε από κοντά μετά από πάσα του Χουχούμη. Η φάση ελέγχθηκε για διπλό οφσάιντ από το VAR αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά με τον σκόρερ να καλύπτεται.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και κατόρθωσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Ντομίνγκες με υπέροχο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και σε φάση διαρκείας. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά ο Περέα έδιωξε πάνω στη γραμμή η μπάλα έφτασε στον στόπερ της ομάδας της Ριζούπολης ο οποίος έκανε το γυριστό και νίκησε τον Γκαραβέλη.

Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε στο 55' να κερδίσει πέναλτι όταν ο Μπεντινέλι ανατράπηκε από τον Δημόπουλο. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γκαραβέλης μπλόκαρε αλλά ο αρχηγός των γηπεδούχων με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-0.

Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 4-0 στο 59' αλλά το πλασέ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή απομάκρυνε με το πόδι ο Γκαραβέλης. Όπως δείχνει και η Opta ο Απόλλων είχε 18 τελικές, οι δέκα στην εστία και έπρεπε να πετύχει ένα γκολ παραπάνω με βάση τις ευκαιρίες. Δεν τα κατάφερε όμως και ίσως για αυτό έμεινε με την ισοπαλία στο τέλος.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μετά το 2-0 του Απόλλωνα ο Λόπεθ αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση έχοντας τον Περέα ως δεξί μπακ και ρίχνοντας στο ματς τους Νίνη και Γέντρισεκ οι οποίοι βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να γίνουν καλύτεροι. Ο Βόλος κατάφερε να μειώσει στο 60' με ωραία κεφαλιά του Δουβίκα μετά από σέντρα του Φεράρι από τα αριστερά. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ για το νεαρό επιθετικό.

Εν συνεχεία ο Λόπεθ έριξε στο ματς τον Μπαρτόλο αντί του Μαρτίνες και ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του με ένα γκολ και μια ασίστ μέχρι τη λήξη του ματς. Αρχικά ο Μπαρτόλο μείωσε σε 3-2 μετά από κεφαλιά πάσα του Μπαρτόλο μετά από κόρνερ του Νίνη.

Ο Βόλος που και στο ματς με τον ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική έπαιξε φουλ επίθεση αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Στο 90+2' σε γέμισμα του Ουάρντα ο Μπαρτόλο κατέβασε τη μπάλα, δεν σούταρε και πάσαρε στον Κολόμπο ο οποίος είχε προωθηθεί και διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Οι δύο Αργεντινοί μάλιστα πανηγύρισαν το γκολ αυτό μαζί με τους συμπαίκτες τους με ένα περιβραχιόνιο με το "10" στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ