ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποκάλυψη

Αποκάλυψη
Μοράις

Ο Μοράις αποκάλυψε πως έχει πρόταση. Στην λίστα και το όνομα του Μεχία που προτάθηκε ως δανεικός

Στο ρεπορτάζ των βραζιλιάνικων ΜΜΕ τονίζεται πως για τον 22χρονο άσο υπάρχουν δύο επίσημες προτάσεις, από τον Ολυμπιακό και την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Ο Μοράις παραδέχθηκε την ύπαρξη αυτών των προσφορών, όμως τόνισε πως είναι ευχαριστημένος στη Βάσκο Ντα Γκάμα, την οποία και θέλει να οδηγήσει στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
" Είναι αλήθεια πως έχω δεχθεί αυτές τις δύο προτάσεις, τις οποίες και δεν μπορώ να απορρίψω, καθώς θέλω να αγωνιστώ κάποια στιγμή στο μέλλον στην Ευρώπη. Πάντως, αυτή τη στιγμή είμαι στη Βάσκο και στόχος μου είναι να οδηγήσω την ομάδα στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2008. Αν συμβεί αυτό, τότε θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να γράψει ιστορία η Βάσκο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος χαφ.

Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Μοράις με τη Βάσκο ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2008. Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα (15/1) ο παίκτης είχε δηλώσει στον Τύπο της χώρας του πως δεν γνωρίζει τίποτα για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας...

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση
Το σίγουρο είναι πως ο παίκτης "παρακολουθείται" από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από το σύλλογο ότι έχει κατατεθεί πρόταση για την απόκτησή του. Τα χρήματα για την ολοκλήρωση αυτής της μετεγγραφής δεν είναι πολλά, αλλά ούτε και λίγα και εξαρτάται από την ελληνική ομάδα το μέλλον της υπόθεσης.

Ο Μοράις ισχυρίζεται ότι έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του, αλλά δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από την πλευρά του Ολυμπιακού. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε... Πάντως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο Μοράις, αλλά και κάποιοι άλλοι συμπατριώτες του είναι σίγουρο πως θα απασχολήσουν την πειραϊκή ομάδα εν όψει της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου.

Η αρχή θα γίνει με τον επιτελικό μέσο Λεοζίνιο, ο οποίος εντός των προσεχών ημερών θα έρθει στην Ελλάδα για να περάσει από τεστ κι αν ικανοποιήσει, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους νταμπλούχους. Η γνώμη του Ριβάλντο για το νεαρό συμπατριώτη του είναι η καλύτερη (τον χαρακτηρίζει "διάδοχό" του) και κατά πάσα πιθανότητα ο 21χρονος Βραζιλιάνος Λεοζίνιο θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ποιος είναι ο Μοράις
Το πλήρες όνομά του είναι Μανοέλ Μοράις Αμορίμ. Γεννήθηκε στις 17/7/1984, έχει ύψος 1.70 και βάρος 64 κιλά. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βάσκο Ντα Γκάμα.

To 2002 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα και το 2003 κατέκτησε το πρωτάθλημα καριόκα. Το 2004 "μετακόμισε" στην Ατλέτικο Παραναένσε και το 2005 κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιφέρειας Παραναένσε. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στη Βάσκο και πήρε μέρος στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Βραζιλίας (Brasileiro).

Πρόκειται για έναν παίκτη που διαθέτει εξαιρετικό σουτ και χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δύο του πόδια, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο. Αγωνίζεται κυρίως σε θέση επιτελικού μέσου, αλλά και στα αριστερά της μεσαίας γραμμής. Διακρίνεται για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση.

"Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής"
Ο Μοράις είναι ο ηγέτης της Βάσκο (φοράει το νούμερο 10), ενώ σύμφωνα με τον βραζιλιάνο Τύπο θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο.

Μάλιστα, ο σύλλογος απέκτησε πρόσφατα τον Ντάριο Κόνσα από τη Ροσάριο Σεντράλ και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, οι δυο τους θα συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Ο 23χρονος Κόνσα μίλησε σε ραδιόφωνο της Βραζιλίας για τη συνύπαρξή του με τον Μοράις. " Προπονείται πολύ καλά και βοηθάει τους συμπαίκτες του. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που θα δώσει πολλές χαρές στη Βάσκο στο μέλλον. Περιμένω ο κόσμος να χαρεί αυτό που θα προσπαθήσουμε να του δείξουμε μέσα στο γήπεδο", τόνισε ο Αργεντινός μέσος.

Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με μερικές από τις θεαματικές προσπάθειες και κάποια από τα γκολ του 22χρονου άσου της Βάσκο Ντα Γκάμα:



Προτάθηκε ο Μεχία
Μπορεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να είπε στην παρουσίαση του Τάκη Λεμονή οτι δεν θα γίνουν άλλες μετεγγραφές κατά την διάρκεια της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει τις επόμενες μέρες, καθώς προτάθηκε ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλβάρο Μεχία.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες τα δύο τελευταία χρόνια, όμως ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν πρόθυμος να έρθει στην Ελλάδα. Τώρα φαίνεται πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα, καθώς γραφείο μάνατζερ που εδρεύει στην Ισπανία προτείνει τον 24χρονο αμυντικό δανεικό μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς.

Ο Αλβάρο Μεχία γεννήθηκε στις 18/01/1982 και δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2009. Έχει ύψος 1,81 και βάρος 71 κιλά. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 7 ματς (τα τρία βασικός), ενώ συνολικά στα 3,5 χρόνια που παίζει στους Μαδριλένους έχει αγωνιστεί σε 38 παιχνίδια και έχει πετύχει ένα γκολ.

Είναι σίγουρο οτι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα περάσει απαρατήρητος, αφού ο Ολυμπιακός εξέτασε την περίπτωση του τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και ο ίδιος φέρεται να έχει αλλάξει άποψη και να θέλει να έρθει στον Πειραιά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Έκλεισε" ο Σίκοφ
Όπως αναμενόταν, η μετεγγραφή του Βάντσο Σίκοφ ολοκληρώθηκε και τυπικά. Ο Γιώργος Λούβαρης, με ταξίδι-αστραπή στα Σκόπια την Τρίτη (16/1), ρύθμισε τις τελευταίες λεπτομέρειες με τη διοίκηση της Πομπέντα Πρίλεπ και απέσπασε την υπογραφή του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, που υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών με τον Ολυμπιακό.

Ο Σκοπιανός κεντρικός αμυντικός θα παραχωρηθεί δανεικός στην Κέρκυρα μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ από το καλοκαίρι θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, που θα δώσει ένα ποσό στην προηγούμενη ομάδα του παίκτη (Ξάνθη) και το οποίο θα επιδικαστεί από τη ΦΙΦΑ. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κενή θέση ξένου παίκτη και ο 21χρονος στόπερ "αναγκαστικά" θα δοθεί με τη μορφή δανεισμού.

"Όνειρο η μετεγγραφή"
Για πάντα στον Ολυμπιακό επιθυμεί να μείνει το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας, Βάντσο Σίκοφ. Ο 21χρονος αμυντικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Goal" μίλησε για τους στόχους και τα όνειρά του.

" Σκοπός μου είναι να δείξω τα προσόντα μου στους έξι μήνες που θα μείνω στην Κέρκυρα και να αποδείξω πως είμαι στην κατάσταση που ήμουν στην Ξάνθη τα προηγολυμενα χρόνια. Έτσι ώστε να είμαι έτοιμος το καλοκαίρι που θα παίξω στον Ολυμπιακό", τόνισε ο Σκοπιανός και συνέχισε:

" Ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, ήταν ένα όνειρο για μένα αυτή η μετεγγραφή. Ο στόχος μου είναι να μείνω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, γιατί όχι για πάντα. Είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά και είμαι πλέον μέλος του Ολυμπιακού".

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την Ξάνθη...

" Αφού έπαιξα στην Πομπέντα, παρότι μου είχαν πει από την Ξάνθη πως αν φύγω δεν πρόκειται να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην καριέρα μου. Ωστόσο, περιμένω την οριστική απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Μου είχαν προτείνει να επεκτείνω την το συμβόλαιό μου μέχρι το 2013 αλλά εγώ δεν ήθελα", ξεκαθάρισε ο Βάντσο και κατέληξε:

" Ερχομαι να βοηθήσω και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα μπορεί να βρεθεί από τα ψηλά στα χαμηλά και το αντίθετο".

Σάντσες καλεί Καστίγιο
Όλα δείχνουν πως ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα του Μεξικό. Ο Ούγκο Σάντσες, με νέες δηλώσεις του την Τρίτη (16/1), τόνισε πως θα προσκαλέσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού στο φιλικό της 7ης Φεβρουαρίου με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Στις 4 Φλεβάρη, είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ...

























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ