ΑΓΓΛΙΑ

Αποκάλυψη Λίνεκερ: "Ξέρω δύο γκέι ποδοσφαιριστές, αν το έλεγαν θα έστελναν ένα ηχηρό μήνυμα"

Ο Γκάρι Λίνεκερ
Ο Γκάρι Λίνεκερ © 2012 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Γκάρι Λίνεκερ αποκάλυψε πως γνωρίζει δύο γκέι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν μιλούσαν δημόσια για τη σεξουαλικότητά τους τόνισε πως θα έστελναν ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει και του Μουντιάλ, που διεξάγεται στο Κατάρ, σε μία χώρα όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Ενώ πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο παλαίμαχος επιθετικός των Λέστερ, Έβερτον, Μπαρτσελόνα, Τότεταν, Γκάρι Λίνεκερ αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία, αποκαλύπτοντας πως δύο ποδοσφαιριστές που γνωρίζει είναι γκέι.

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και θεωρείται έγκλημα που τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση.

Στο πλαίσιο αυτό ο 61χρονος τόνισε πως αν οι εν λόγω ποδοσφαιριστές αποκάλυπταν τη σεξουαλική τους προτίμηση, τότε θα έστελναν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο.

Ερωτηθείς γιατί οι παίκτες είχαν αρνηθεί να βγουν μέχρι στιγμής, ο Γκάρι είπε: «Φόβος. Φόβος για το άγνωστο, φαντάζομαι. Ίσως ανησυχούν για το τι μπορεί να σκέφτονται οι συμπαίκτες τους, αν και μάλλον γνωρίζουν ήδη.

"Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι.

Πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος θα έλεγα: "Γίνε ο πρώτος".

Θυμίζουμε ότι 10 εθνικές ομάδες αποφάσισαν να στηρίξουν την εκστρατεία "One Love", στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων. Έτσι, οι αρχηγοί τους θα φορούν το ειδικό περιβραχιόνιο στους αγώνες του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ