ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άοσμαν: "Ο ρατσισμός κυριαρχεί στην εθνική Συρίας, δεν υπάρχει επαγγελματισμός"

Ο Άοσμαν στην αναμέτρηση του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ
Ο Άοσμαν στην αναμέτρηση του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Αίας Άοσμαν του Ιωνικού προχώρησε σε σοβαρές κατηγορίες κατά της Εθνικής Συρίας και έκανε λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές και τέσσερις παίκτες που κάνουν ότι θέλουν στην ομάδα.

Ο Σύριος επιθετικός του Ιωνικού, Αίας Άοσμαν, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες μέσω των social media που διατηρεί εις βάρος της Εθνικής Συρίας.

Ο διεθνής επιθετικός έκανε λόγο για ρατσισμός που κυριαρχεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και σημείωσε πως οι προπονητές δεν τον χρησιμοποιούν καθώς τέσσερις παίκτες έχουν την εξουσία και αποφασίζουν για τις περισσότερες αποφάσεις.

Ο Άοσμαν κλείνει το μήνυμα του λέγοντας πως θα επιστρέψει στην εθνική Συρίας όταν γίνουν αλλαγές με πρώτη και καλύτερη να υπάρξει μεγαλύτερος επαγγελματισμός, δικαιοσύνη και ειλικρίνεια ενώπιον του Θεού και του κόσμου.

Στο μήνυμα του ο Σύριος ποδοσφαιριστής του Ιωνικού αναφέρει:

"Δεν είναι πια η εθνική ομάδα, αλλά ομάδα ανθρώπων. Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι η εθνική ομάδα της Συρίας ελέγχεται από ανθρώπους με έλλειψη επαγγελματικής, διοικητικής και τεχνικής δουλειάς και δεν περίμενα να ζήσω αυτές τις άσχημες στιγμές μέσα στην ομάδα, την οποία θεωρούσα ως οικογένεια με αγάπη και στοργή. Δεν θα σας κρύψω ότι η ομάδα ελέγχεται από τέσσερις παίκτες και αυτοί έχουν την εξουσία να παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις.

Ο Νιζάρ Μαχρούς (σ.σ. πρώην προπονητής της Συρίας, μέχρι τις 16/11/2021) πριν από τον αγώνα με το Ιράν (σ.σ. 16/11, με τον Άοσμαν να βρίσκεται εκτός αποστολής) μου είχε πει "Εάν παίξεις, θα στεναχωρηθούν άλλοι παίκτες". Επίσης, ο Τίτα (σ.σ. νυν τεχνικός της Συρίας) είναι ένας καλομαθημένος άνθρωπος, ο οποίος ακούει τους άλλους και υλοποιεί τα αιτήματά τους για να διατηρήσει τη θέση του.

Ισχυρίζεται ότι είναι σαν πατέρας των παικτών, αλλά αλήθεια με αντιμετώπισε όπως ένας πατέρας κάνει με τον γιο του; Αυτό που κάνει ο Τίτα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους είναι ξεκάθαρο, οπότε πώς μπορεί να πετύχει να οδηγήσει την εθνική ομάδα στη νίκη;"

Στη συνεχεία, έκανε λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές λέγοντας:

"Ο ρατσισμός κυριαρχεί στην εθνική ομάδα, είτε πρόκειται για το ξενοδοχείο είτε για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ήθελαν να αμαυρώσουν την εικόνα μου, να με προσβάλουν και να με παρουσιάσουν ως μη επαγγελματία. Όμως, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί ο κόσμος γνωρίζει όλα τα δεδομένα.

Πάντα προείχε η εθνική ομάδα έναντι όλων των συλλόγων που έπαιξα, επειδή η χώρα μου είναι πάνω απ' όλα. Ήθελα καλύτερη μεταχείριση, όχι να με παραγκωνίζουν και να με αποκλείουν έτσι. Έκανα ένα λάθος, αλλά επέμειναν να με απομακρύνουν, παρά τη ''συγγνώμη'' μου προς αυτούς, για συγκεκριμένους σκοπούς που σχεδίαζαν από πριν.

Ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους Σύρους φιλάθλους. Θα συνεχίσω να σας αγαπώ και να είμαι πιστός σε εσάς. Θα επιστρέψω στην ομάδα -και αυτό είναι το καθήκον μου απέναντι στη χώρα μου- αφού όμως γίνουν αλλαγές στην ομάδα, η πρώτη από τις οποίες είναι να φέρει επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και ειλικρίνεια ενώπιον του Θεού και του κόσμου".


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ