EUROPA LEAGUE

Αντβέρπ - Άιντραχτ 0-1: Λυτρώθηκε στο 91' με εύστοχο πέναλτι του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Πασιένσια

Ο Γκονσάλο Πασιένσια πανηγυρίζει γκολ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στην Αντβέρπ στο Europa League
Ο Γκονσάλο Πασιένσια πανηγυρίζει γκολ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στην Αντβέρπ στο Europa League @2021 OLIVIER MATTHYS/AP IMAGES

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε σπουδαίο τρίποντο στο Βέλγιο επικρατώντας 1-0 της Αντβέρπ με εύστοχο πέναλτι του Πασιένσια στο 91' και ανέβηκε στη 2η θέση του 4ου ομίλου του Europa League, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League πήρε το βράδυ της Πέμπτης (30/9) η Άιντραχτ, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να ρίχνει στο καναβάτσο την Αντβέρπ στο Βέλγιο, επικρατώντας 1-0 με το χρυσό γκολ του -άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού- Γκονσάλο Πασιένσια στο 91ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το γκολ αυτό έδωσε τέλος σε ένα σερί έξι ισοπαλιών που μετρούσε η ομάδα του Μπρίαν Πρίσκε σε όλες τις διοργανώσεις (πέντε διαδοχικές με σκορ 1-1), με την Άιντραχτ να πανηγυρίζει μάλιστα την πρώτη φετινή νίκη της μετά από 6 ισοπαλίες και 2 ήττες που είχε ως απολογισμό στα πρώτα οκτώ παιχνίδια της.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να επιδιώκουν και να παίζουν στο μεγαλύτερο διάστημα σε πολύ υψηλό τέμπο με έντονη επιθετική διάθεση, ωστόσο η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Άιντραχτ. Είχε μάλιστα και την πιο επικίνδυνη φάση σε αυτό το διάστημα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιντερέγκερ, όπου ο Μπουτέζ έδειξε άριστα αντανακλαστικά και μπλόκαρε.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά από ένα σημείο και μετά να μένουν από δυνάμεις και να δίνουν την εντύπωση πως δύσκολα θα ξέφευγαν από το βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο στο φινάλε ήρθε η λύτρωση για τους αετούς, με τον Λίντστρεμ να ανατρέπει τον Αλμέιδα και να αναγκάζει τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα.

Εκεί οδηγήθηκε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια, με τον 27χρονο Πορτογάλο φορ να ξεγελάει τον αντίπαλο κίπερ και να γράφει το 1-0 στο 91ο λεπτό, χαρίζοντας στην Άιντραχ το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Europa League, που την φέρνει στη 2η θέση με 4 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Ολυμπιακό που υποδέχεται σε τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ, Μπούτα, Βεστράετε, Αλμέιδα, Ντε Λαέτ, Ντεσολέιλ, Σαματά (67' Γκέρκενς), Μπένσον (77' Μιγιόσι), Ναϊνγκολάν, Φίσερ, Έγκενσταϊν (46' Φρέι)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τουρέ, Χασέμπε (72' Ιλσάνκερ), Χιντερέγκερ, Τσάντλερ, Σο, Γιάκιτς, Κόστιτς, Χρούστιτς (46' Καμάντα), Μπορέ, Λάμερς (72' Λίντστρεμ)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του ομίλου:

Η επόμενη αγωνιστική:


TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ