ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια; Ας παίζουμε κι ένα τον χρόνο τότε"

Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην αναμέτρηση με τη Θέλτα στη La Liga
Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην αναμέτρηση με τη Θέλτα στη La Liga © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι εξέφρασε την αντίθεσή του για τα σχέδια της FIFA περί διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, ενώ μίλησε επίσης, και για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ, την οποία και περιέγραψε ως "μήνα του μέλιτος".

Η FIFA συνεχίζει να πιέζει, ώστε να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα, με την UEFA να αντιδρά. Ο Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό, ραδιοφωνικό σταθμό Rai, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα.

"Να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια; Λοιπόν, αφού είμαστε εδώ, ας παίζουμε κι ένα τον χρόνο. Το καλεντάρι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχουν νόημα. Η FIFA και η UEFA πρέπει να πάρουν θέση γι' αυτό. Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή ίσως δεν συμφωνούν πολύ, αλλά η πίεση στους παίκτες είναι πολύ υψηλή".

Μάλιστα, ο Ιταλός κόουτς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ, αλλά και τη La Liga.

"Ζω το μήνα του μέλιτος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια. Η La Liga έχασε σπουδαίους παίκτες, αλλά υπάρχουν άλλοι που βγαίνουν τώρα. Ένας από αυτούς είναι ο Βινίσιους. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν".

Δεν θέλησε ωστόσο, να σχολιάσει το εγχείρημα της European Super League, υποστηρίζοντας πως δουλειά του δεν είναι να μιλάει για "πολιτική": "Η μέρα που θα αρχίσω να μιλάω για πολιτική θα είναι η μέρα που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Προτιμώ να μιλάω στο γήπεδο".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ