LA LIGA

Αντσελότι για τον προπηλακισμό στον Κούμαν: "Αισθάνθηκα πολύ άσχημα για εκείνον, δεν θα έπρεπε να το βιώσει"

Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην αναμέτρηση με τη Θέλτα στη La Liga
Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην αναμέτρηση με τη Θέλτα στη La Liga © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι ρωτήθηκε για την φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρόναλντ Κούμαν μετά το Clasico και στάθηκε στο πλάι του συναδέλφου του, εκφράζοντας την συμπαράστασή του.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου με 2-1 για τη 10η αγωνιστική της La Liga, με τους φίλους των μπλαουγκράνα να επιτίθενται στον Ρόναλντ Κούμαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Την στιγμή που αποχωρούσε από το γήπεδο με το αυτοκίνητό του, οι οπαδοί του επιτέθηκαν φραστικά με βρισιές και προσβολές για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα και τη μέτρια εικόνα της ομάδας.

Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, ρωτήθηκε σχετικά και στάθηκε στο πλάι του συναδέλφου του, καταδικάζοντας αυτά τα φαινόμενα. "Αισθάνθηκα πολύ άσχημα για εκείνον, δεν θα έπρεπε να το βιώσει. Είναι άνθρωπος που απλά κάνει το επάγγελμα του προπονητή Η έλλειψη σεβασμού είναι σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας μας. Δεχόμαστε την κριτική, όχι όμως την έλλειψη σεβασμού. Όταν ήμουν μικρός, μου είχαν μάθει ότι για να σε σέβεται κάποιος, πρέπει να σέβεσαι κι εσύ".

Θυμίζουμε ότι λίγο μετά το συμβάν, η Μπαρτσελόνα είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση: "Η Μπαρτσελόνα εκφράζει δημόσια τις βίαιες και περιφρονητικές ενέργειες εις βάρος του προπονητή μας, ενώ αποχωρούσε από το Καμπ Νόου. Ο σύλλογος θα πάρει μέτρα ασφαλείας και πειθαρχικά μέτρα, ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά".

Ο ίδιος ο Κούμαν πάντως δεν φοβήθηκε, όπως είπε: "Δεν φοβήθηκα όταν έφυγα από το γήπεδο. Ήμουν με τη σύζυγό μου και με δύο άτομα πίσω που τραβούσαν εικόνες για ένα ντοκιμαντέρ. Δεν φοβόμουν. Σκέφτηκα αρχικά να αφήσω το αμάξι αλλά αποφάσισα να μην το κάνω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λύση, για μένα είναι κοινωνικό πρόβλημα. Είναι άτομα που έχουν έλλειμμα παιδείας και δεν ξέρουν από κανόνες και αξίες".

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ