ΕΒΕΡΤΟΝ

Αντσελότι: "Δεν ήταν ηθελημένο το χτύπημα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ"

Liverpool's Mohamed Salah, left, fist bumps Everton's manager Carlo Ancelotti after the English Premier League soccer match between Everton and Liverpool at Goodison Park stadium, in Liverpool, England, Saturday, Oct. 17, 2020. (Peter Byrne/Pool via AP)
Liverpool's Mohamed Salah, left, fist bumps Everton's manager Carlo Ancelotti after the English Premier League soccer match between Everton and Liverpool at Goodison Park stadium, in Liverpool, England, Saturday, Oct. 17, 2020. (Peter Byrne/Pool via AP) PETER BYRNE/POOL VIA AP

Ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε πως όλοι στην Έβερτον αισθάνονται λύπη για τον σοβαρό τραυματισμό του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αλλά την ίδια ώρα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τζόρνταν Πίκφορντ ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Ολλανδό.

Έχουν συμπληρωθεί πέντε 24ωρα από το πρώτο φετινό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ (2-2) ωστόσο η σκόνη που σήκωσε η μονομαχία στο "Γκούντισον Παρκ" δεν λέει ακόμα να κάτσει στο έδαφος.

Για αυτό φρόντισαν οι αρκετές πολυσυζητημένες φάσεις που είχε το ματς, με μία εξ αυτών να είναι ο άγαρμπος τρόπος που έπεσε πάνω στον Φαν Ντάικ ο Πίκφορντ στα πρώτα λεπτά και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του Ολλανδού στόπερ της Λίβερπουλ, που θα τον αφήσει πιθανότατα νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο κίπερ των ζαχαρωτών και της εθνικής Αγγλίας βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής, με τους Γιούργκεν Κλοπ και Τζίνι Βαϊνάλντουμ να είναι μάλιστα μεταξύ εκείνων που σήκωσαν και πέταξαν το γάντι κάνοντας λόγο για επικίνδυνο και ανεύθυνο μαρκάρισμα, με τους ανθρώπους της Έβερτον πάντως να τον υπερασπίζονται.

Πρώτος και καλύτερος ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον θέλησε να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση από πλευράς του παίκτη του να κάνει ζημιά στον βράχο της άμυνας της Λίβερπουλ.

Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ
Το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ AP IMAGES

"Το να λένε πως ήταν προμελετημένο αυτό που έκανε πάει πολύ. Για να είμαι ξεκάθαρος, λυπόμαστε πραγματικά για τον τραυματισμό του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο καθένας από εμάς εύχεται να αναρρώσει γρήγορα και καλά.

Υπήρχε εκείνη η επαφή με τον Τζόρνταν Πίκφορντ: ήταν επαφή που έγινε επειδή το μαρκάρισμα δεν έγινε στο σωστό χρόνο. Στα ματς της Premier League γίνονται όλα τόσα γρήγορα που δεν είναι δύσκολο για κάποιον να φτάσει με καθυστέρηση στη μπάλα", δήλωσε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός των μπλε του Λίβερπουλ, και πρόσθεσε:

"Ο Τζόρνταν έφτασε πιο αργά στη φάση αλλά η πρόθεσή του ήταν να προσπαθήσει να φτάσει στη μπάλα. Δεν ήταν πρόθεσή του να τραυματίσει τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Κατά τη γνώμη μου, είναι υπερβολικό να ακούγεται πως πήγε με πρόθεση να τον χτυπήσει.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ το ξέρει αυτό. Ο Τζόρνταν είναι πραγματικά λυπημένος αλλά και απογοητευμένος από τον τραυματισμό του Φαν Ντάικ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ