ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Ανρί για την αφλογιστία του Μέσι: "Είναι απομονωμένος, δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στα δεξιά"

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 απέναντι στην Μαρσέιγ | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 απέναντι στην Μαρσέιγ | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο Τιερί Ανρί κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο προς τα δίχτυα σε 4 ματς της Ligue 1 με τη φανέλα της Παρί και στάθηκε στη θέση που χρησιμοποιείται ο Pulga και η οποία δεν είναι λειτουργική για αυτόν.

Στο Champions League μετράει ήδη 3 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια του με την Παρί όμως στην Ligue 1 δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ ο Λιονέλ Μέσι, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από το 2005-06 να μην έχει σκοράρει στα πρώτα τέσσερα ματς πρωταθλήματος στα οποία έχει αγωνιστεί από την έναρξη μίας σεζόν.

Σύμφωνα με τον άλλοτε κανονιέρη των γηπέδων και νυν τηλεσχολιαστή, Τιερί Ανρί, είναι πιθανό η αιτία της αφλογιστίας του Μέσι εντός γαλλικών συνόρων να οφείλεται στο ότι παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης (ο Ποτσετίνο το κάνει αυτό για να χωρέσει στην ίδια 11άδα και τους Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Ντι Μαρία), με τον παλαίμαχο παίκτη να υποστηρίζει πως μία μετατόπιση του Pulga σε πιο κεντρικό ρόλο θα αλλάξει τα πράγματα.

"Είναι απομονωμένος, είναι λιγότερο πάνω στη μπάλα. Δεν θα έλεγα πως είναι λυπημένος, αλλά είναι απομονωμένος. Θα τον προτιμούσα να παίζει κεντρικά. Έχω πρόβλημα να βλέπω στα δεξιά.

Κεντρικά θα μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό. Κάτι πρέπει να γίνει για να μπορούν να παίζουν μαζί οι Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ", δήλωσε στο "RMC" ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ (228 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), για να συμπληρώσει με νόημα:

"Ο Μέσι δεν μιλάει πολύ, μιλάει με τη μπάλα. Προς το παρόν η Παρί είναι η ομάδα του Κιλιάν καθώς αυτός είναι που λάμπει περισσότερο από όλους, με τη μπάλα να πηγαίνει περισσότερο σε αυτόν.

Οποιαδήποτε στιγμή σε ένα ματς πρέπει να υπάρχει ένας μόνο μαέστρος, διαφορετικά δεν μπορείς να παίζεις στον ίδιο ρυθμό. Και σε αυτή την ομάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί μαέστροι".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ