ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ανιέλι: "Πρέπει να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο"

Ανιέλι: "Πρέπει να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο"
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, μιλώντας στην 25η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στο νέο "Ελβετικό Σύστημα" το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Ο Αντρέα Ανιέλι ανέφερε ότι το νέο format θα προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και "μεγάλων παικτών" του παγκόσμιου οικονομικού πεδίου, που στρέφονται στο ποδοσφαίρου.

Ο ιδιοκτήτης της "Μεγάλης Κυρίας" ανέφερε μεταξύ άλλων: "Το ποδόσφαιρο είναι σε σταυροδρόμι, χρειάζεται να το αλλάξουμε. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν είναι ανταγωνιστικά σε εθνικό (Ιταλία εν προκειμένω) και διεθνές επίπεδο. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τους φιλάθλους ως δεδομένους, ρισκάροντας να τους χάσουμε".

"Γι' αυτό το λόγο, πιστεύω ότι οι διάλογοι που είχαμε ως Ομοσπονδία με την UEFA, τους πρόσφατους μήνες, απέδωσαν καρπούς".

Για το "Ελβετικό σύστημα" δήλωσε μεταξύ άλλων: "Θέλω να αναγνωρίσω ότι η συγκεκριμένη ιδέα προήλθε από ένα εκ των μελών μας, τον Φαν ντε Σάαρ του Άγιαξ. Η συμφωνία μας με την UEFA λήγει σε τρία χρόνια, και πριν την αρχή του νέου κύκλου δουλεύουμε με τον πρόεδρο Τσέφεριν για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Υπενθυμίζεται ότι η ECA είχε προτείνει την τροποποίηση του ισχύοντος format του Champions League, από 32 σε 36 ομάδες, με τις "μεγάλες" να αναμετρώνται περισσότερες φορές, με σκόπο την απόσπαση μεγαλύτερων εσόδων.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ