LIGUE 1

Ligue 1: Αναβλήθηκε το Λοριάν - Λιόν λόγω της ξηρασίας

Ligue 1: Αναβλήθηκε το Λοριάν - Λιόν λόγω της ξηρασίας
@2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά ακόμα και στον αθλητισμό, με την ξηρασία που πλήττει αρκετές χώρες της Ευρώπης να προκαλεί την αναβολή στον αγώνα της Λοριάν με την Λιόν που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή (14/8).

Βάσει προγράμματος της Ligue 1, η Λοριάν ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Κυριακή (14/8) την Λιόν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής , όμως η συγκεκριμένη κόντρα πήρε αναβολή. Την απόφαση αυτή την πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας και υποκινήθηκε από την πολύ άσχημη κατάσταση του αγωνιστικο χώρου στο γήπεδο της Λοριάν.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αιτία είναι η πρωτοφανής ξηρασία που μαστίζει το τελευταίο διάστημα την Ευρώπη, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με ένα φεστιβάλ που φιλοξενήθηκε στο "Stade du Moustoir" από τις 6 μέχρι τις 9 Αυγούστου και το οποίο επιδείνωσε την κατάσταση του χλοοτάπητα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε αφού πρώτα είχε επισκεφτεί το γήπεδο της Λοριάν κλιμάκιο της λίγκας την περασμένη Πέμπτη (11/8) , που έλεγξε την κατάσταση και απεφάνθη πως δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Σημειώνεται πως στην πρεμιέρα η Λοριάν είχε επιβληθεί 1-0 εκτός έδρας της Ρεν ενώ η Λιόν είχε επικρατήσει με 2-1 της Αζαξιό.

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ