STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάλυση Κλάτενμπεργκ: "Οφσάιντ το γκολ της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ"

Το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμεντί στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | 26 Σεπτεμβρίου 2021
Το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμεντί στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | 26 Σεπτεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην εβδομαδιαία ανάλυση του συμφώνησε με τους διαιτητές της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για το ακυρωθέν γκολ των φιλοξενούμενων ως οφσάιντ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση για την τέταρτη αγωνιστική της Super League Interwetten, τόνισε πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μοχαμάντι στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ως οφσάιντ ενώ ανέλυσε αρκετές φάσεις από τα ματς Ατρόμητος-Άρης, Παναθηναϊκός-Βόλος, Λαμία-Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων, το οποίο υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση των φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 4η αγωνιστική της Super League 1.

Για το γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακυρώθηκε:

"Ο βοηθός διαιτητής δεν έδωσε οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ. Το VAR έλεγξε αυτό το περιστατικό για οπτική επαφή καθώς ο βοηθός διαιτητής δεν μπορεί να το κρίνει από τη θέση του. Το VAR συνέστησε μια επανεξέταση στον διαιτητή για να ελέγξει εάν ο επιθετικός είχε επηρεάσει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα και επίσης το οπτικό του πεδίο. Τελικά μετά από επανεξέταση από τον διαιτητή το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμεντί στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | 26 Σεπτεμβρίου 2021
Το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμεντί στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | 26 Σεπτεμβρίου 2021 PRINT SCREEN


Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι οφσάιντ καθώς ο επιθετικός είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα και επηρεάζει σαφώς την ικανότητα του να παίξει την μπάλα και επηρέασε επίσης την οπτική του".

Για το πέναλτι στο Παναθηναϊκός - Βόλος με χέρι που έδωσε ο Κουτσιαύτης και άλλαξε την απόφαση του μέσω VAR:

VAR: "Η μπάλα έχει βρει στο στήθος, έλα να το δεις σε παρακαλώ".

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για χέρι εντός της περιοχής από αμυντικό του Βόλου. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε μια επανεξέταση μετά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι η μπάλα άγγιξε το σώμα του αμυντικού και όχι το χέρι επομένως η απόφαση να ανατραπεί η αρχική απόφαση είναι σωστή".

Λαμία - Παναιτωλικός για χέρι-πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι:

VAR: "Έχει το χέρι του πάνω στον αντίπαλο και η μπάλα του βρίσκει ακριβώς πάνω στο χέρι που έχει ανοιχτό".

Διαιτητής: "Εσύ θα μου πεις τι να κάνω"

VAR: "Σου συστήνω να έρθεις να το δεις".

Κλάτενμπεργκ: "Το VAR συνέστησε στον διαιτητή ότι ήταν χέρι εντός της περιοχής εναντίον ενός αμυντικού. Ο διαιτητής εξέτασε το βίντεο και έμεινε στην αρχική του απόφαση χωρίς να δείξει πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι για χέρι καθώς η μπάλα χτυπά στο χέρι του αμυντικού ενώ αυτό βρίσκεται σε φυσική θέση. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι αυτό δεν έπρεπε να έχει σταλεί για επανεξέταση από το VAR".

Γιάννινα - ΟΦΗ για χέρι-πέναλτι του Βούρου που ζήτησαν οι γηπεδούχοι:

"Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση με τον αμυντικό να κινεί το χέρι του προς το σώμα του για να αποτρέψει το σώμα του να γίνει μεγαλύτερο".

Απόλλων - Ιωνικός για το γκολ των φιλοξενούμενων που ακυρώθηκε ως οφσάιντ:

"Μετά από ένα γκολ που σημείωσε ο Ιωνικός το VAR έλεγξε το περιστατικό για οφσάιντ. Μετά από μερικά λεπτά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΚΕΔ συμφωνεί με αυτή την απόφαση καθώς ο αμυντικός που πήγε να διώξει την μπάλα δεν την άγγιξε και επομένως ο παίκτης που πέτυχε το γκολ ήταν σε θέση οφσάιντ από την αρχική πάσα. Ωστόσο, εάν ο αμυντικός είχε αγγίξει τη μπάλα, το γκολ θα είχε κατακυρωθεί καθώς η πρόθεση του ήταν να διώξει τη μπάλα".

Για το χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο Ατρόμητος - Άρης:

VAR: "Μετά την κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του Άρη ο Κυριάκος βρίσκει τη μπάλα αρχικά στο μπούτι και μετά στο χέρι το οποίο είναι σε αφύσικη θέση, οπότε θέλω να έρθεις να το δεις".

Διαιτητής: "Από το πόδι του στο χέρι του, αυτό έχω δει".

VAR: "Δεν είχες δει χέρι, είδες πόδι"

Διαιτητής: "Είδα πόδι, πόδι-πόδι"

VAR: "Είναι σε αφύσικη θέση το χέρι του μετά"

Διαιτητής: "Ναι αλλά πάει από το πόδι του. Δεν το θέλει, είναι φυσική θέση".

VAR: "Είναι σε αφύσικη θέση, αλλά εσύ αποφασίζεις".

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε στνέχεια του παιχνιδιού αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συνέστησε επανεξέταση της φάσης. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και αποφάσισε ότι η αρχική του απόφαση ήταν σωστή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς ο αμυντικός παίζει σκοπίμα την μπάλα, με την μπάλα να χτυπά το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δωθεί για επανεξέταση από το VAR καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ