ΙΣΠΑΝΙΑ

Ανακοίνωση από τις παίκτριες της εθνικής Ισπανίας: "Δεν αποχωρήσαμε και δεν ζητήσαμε να απολυθεί ο προπονητής"

Ανακοίνωση από τις παίκτριες της εθνικής Ισπανίας: "Δεν αποχωρήσαμε και δεν ζητήσαμε να απολυθεί ο προπονητής"
@2202 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Οι παίκτριες της εθνικής Ισπανίας έδωσαν άλλη διάσταση στην κόντρα τους με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, τονίζοντας πως δεν ζήτησαν την απόλυση του προπονητή και πως δεν έθεσαν οριστικά τους εαυτούς τους εκτός ομάδας.

Σε κατάσταση χάους μοιάζει να βρίσκεται η εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας μετά την αποκάλυψη πως 15 παίκτριες ζήτησαν -μέσω mails που έστειλαν- να αποχωρήσουν, από τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν εισάκουσε το αίτημά τους για αλλαγή του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο λόγος που οι παίκτριες ζήτησαν να παραιτηθεί από τη θέση του ο Χόρχε Βίλντα, ήταν γιατί δεν τον εμπιστεύονταν ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στο Euro 2022, με την αθλητική διευθύντρια, Άνα Άλβαρεθ, να ξεκαθαρίζει εκ μέρος της ομοσπονδίας πως δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στον "εκβιασμό" των παικτριών.

Η κόντρα αυτή φαίνεται πάντως ότι θα έχει και άλλα επεισόδια, με το τελευταίο να είναι άκρως συναρπαστικό, με τις 15 παίκτριες να ξεκαθαρίζουν μέσω γραπτής ανακοίνωσης πως δεν ζήτησαν την απομάκρυνση του προπονητή και ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την ομάδα, καταγγέλλοντας παράλληλα καταστάσεις που επηρεάζουν τη συναισθηματική τους κατάσταση.

"Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από την Ισπανική Ομάδα Ποδοσφαίρου όπως επισημαίνει η RFEF στην επίσημη ανακοίνωσή της. Όπως είπαμε στην ιδιωτική μας επικοινωνία, διατηρήσαμε, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε μια αδιαμφισβήτητη δέσμευση στην Εθνική Ισπανίας.

Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ την απόλυση του προπονητή όπως σχολιάστηκε. Κατανοούμε ότι η δουλειά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να επιλέξουμε την εν λόγω θέση, αλλά να εκφράσουμε με εποικοδομητικό και ειλικρινή τρόπο αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας.

Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι, οκτώ μήνες πριν από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μια ομάδα παικτών κορυφαίου επιπέδου, που είναι αυτό που θεωρούμε εαυτούς μας, θεωρούν αυτή την απόφαση, όπως έχει υπονοηθεί δημόσια, ως καπρίτσιο ή εκβιασμό;

Ζητώντας να μην κληθούμε, τιμωρούμε την επαγγελματική μας καριέρα, την οικονομία μας και φυσικά συνεχίζουμε να χτίζουμε κάτι σημαντικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας από πολλούς ανθρώπους. Και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν όπως παρουσιάζεται πρόσφατα.

Από τη φιλοδοξία μας ως παίκτες, μαχητές και νικητές, θέλουμε απλώς να μπορέσουμε να επιτύχουμε ξανά τη μέγιστη επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν θα ανεχτούμε τον βρεφικό τόνο με τον οποίο η RFEF ολοκληρώνει τη δήλωσή της.

Λυπούμαστε που στο πλαίσιο του γυναικείου αθλητισμού πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το άκρο, όπως δυστυχώς συνέβη σε άλλες εθνικές ομάδες και άλλα αθλήματα ιστορικά παγκοσμίως, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρό και φιλόδοξο επαγγελματικό έργο για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ