ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλβανία: Βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του προέδρου της ομοσπονδίας

Φωτογραφία έξω από το σπίτι του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλβανίας
Φωτογραφία έξω από το σπίτι του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλβανίας PRINT SCREEN

Τη Δευτέρα το βράδυ τοποθετήθηκε βόμβα στο σπίτι του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλβανίας χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα και τραυματίες.

Τη Δευτέρα (24/1) το βράδυ προκλήθηκε χάος στην Αλβανία και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντο Ντούκα, καθώς τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και τραυματίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδος της πολυκατοικίας του διαμερίσματός του και ότι "μια ανακριτική μονάδα ερευνά για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του συμβάντος".

Ο Ντούκα εκείνη την ώρα ήταν στα Τίρανα αλλά η σύζυγος και ο γιος του ήταν στο διαμέρισμα τη στιγμή που έγινε η έκρηξη, αλλά κανείς ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Στη διάρκεια της Τρίτης υπήρξε παρέμβαση και από την UEFA που προειδοποίησε επίσης για "πολιτική παρέμβαση στη λειτουργία της αλβανικής ομοσπονδίας" και εξέφρασε "τις ανησυχίες της σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 στα Τίρανα υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων".

Οι κάμερες κατέγραψαν μια εικόνα ενός ατόμου με κουκούλα που προφανώς έστησε την εκρηκτική ύλη ενώ την Τρίτη, ο Ντούκα είπε ότι έλαβε ένα απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του που του ζητούσε να παραιτηθεί.

Ο 59χρονος Ντούκα, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας από το 2002 αλλά βρίσκεται στο τέλος της θητείας του, είναι υποψήφιος για επανεκλογή στις 2 Μαρτίου και είναι ο βασικός υποψήφιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ