ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Αλτομπέλι: "Ο Ζορζίνιο θα κρυφτεί στα αποδυτήρια, αν η Ιταλία κερδίσει πέναλτι με τη Βόρεια Ιρλανδία"

Ο Ζορζίνιο με τη φανέλα της Ιταλίας σε αγώνα για το Nations League απέναντι στο Βέλγιο | 10 Οκτωβρίου 2021
Ο Ζορζίνιο με τη φανέλα της Ιταλίας σε αγώνα για το Nations League απέναντι στο Βέλγιο | 10 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο παλαίμαχος φορ της Ιταλίας, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, έριξε σπόντες για τον Ζορζίνιο λόγω του χαμένου πέναλτι με την Ελβετία, τονίζοντας πως αν η ομάδα του Μαντσίνι κερδίσει άλλο με την Βόρεια Ιρλανδία θα... τρέξει να κρυφτεί στα αποδυτήρια.

Η Ιταλία είχε την ευκαιρία στο 90ο λεπτό του αγώνα με την Ελβετία να πάρει το τρίποντο που θα κλείδωνε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ όμως την κλώτσησε, με τον Ζορζίνιο να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ και να μένει έτσι το 1-1 που διατηρεί το σασπένς για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό άστοχο πέναλτι του μέσου της Τσέλσι και το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια από αρκετούς ανθρώπους του ιταλικού ποδοσφαίρου, με το παράδειγμα του Αλεσάντρο Αλτομπέλι να είναι χαρακτηριστικό.

Ο παλαίμαχος φορ και παγκόσμιος πρωταθλητής με την σκουάντρα ατζούρα το 1982, παραχώρησε συνέντευξη στην "Repubblica" όπου δεν χαρίστηκε στον Ζορζίνιο, παρά τη σπουδαία σεζόν που κουβαλάει και η οποία τον έχει φέρει μέσα στους υποψηφίους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για το 2021.

"Εάν ήμουν στη θέση του, έχοντας χάσει δύο πέναλτι, δεν θα πήγαινα να εκτελέσω και τρίτο. Έχασε πέναλτι στον τελικό του Euro 2020, έχασε στο πρώτο ματς με την Ελβετία.

Είδα το πρόσωπό του πριν αναλάβει την εκτέλεση, ήταν άσπρος σαν σεντόνι. Μπορούσες να καταλάβεις πως ήταν κάτι παραπάνω από αγχωμένος", δήλωσε ο Αλτομπέλι, για να προσθέσει με νόημα:

"Είναι λιγότερο εύκολο από ότι νομίζετε για να εκτελέσει κάποιος ένα πέναλτι. Ένας πρωταθλητής το αισθάνεται και αν δεν το αισθάνεται, θα έπρεπε να έχει το κουράγιο να κάνει στην άκρη και να δώσει τη μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του.

Αν η Ιταλία κερδίσει πέναλτι στο τελευταίο ματς των προκριματικών απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία, το πιθανότερο είναι να πάει και να κρυφτεί στα αποδυτήρια ο Ζορζίνιο.

Αμφιβάλλω αν θα αναλάβει την εκτέλεση. Ίσως, αν το σκορ είναι ήδη 3-0 υπέρ μας, να είναι μία καλή ευκαιρία για εκείνον να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει στις εκτελέσεις πέναλτι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ