ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα για να πετύχουμε τους στόχους μας"

Ο Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena
Ο Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ, με τον Αργεντινό να δηλώνει ενθουσιασμένος και να ξεκαθαρίζει πως θα τα δώσει όλα για να προσφέρει χαρά στον κόσμο της Ένωσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (20/5) ο Ματίας Αλμέιδα έγινε και επίσημα προπονητής της ΑΕΚ αφού ανακοινώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον ίδιο να παραχωρεί μάλιστα δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο Youtube και να αναφέρεται τόσο στην ιστορία των κιτρινόμαυρων όσο και στους στόχους που θέτει με τη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής:

"Πραγματικά για εμένα αποτελεί χαρά να μπορώ να βρίσκομαι σε ένα κλαμπ με αυτήν την ιστορία. Θυμάμαι όταν έπαιζα και μιλούσαν για τις ομάδες της Ελλάδας, η ΑΕΚ ήταν και είναι από τις πιο δυνατές, λόγω της ιστορίας της, του τρόπου με τον οποίο ιδρύθηκε και του πάθους του κόσμου της.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ κι επιθυμώ μέσα απ’ την καρδιά μου να πάμε καλά. Θα αφήσουμε μέχρι και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα μας, ώστε να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Η Ιστορία αυτής της ομάδας είναι πολύ πλούσια σε αποτελέσματα, με τον τρόπο που ιδρύθηκε και κυρίως το πάθος που έχουν οι οπαδοί της κι εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να μου πάνε όλα καλά, να πάνε καλά σε όλο το τεχνικό επιτελείο, στους ποδοσφαιριστές, στους ανθρώπους της διοίκησης και όλοι μαζί να δώσουμε χαρά τόσο στον κόσμο, όσο και σε εμάς τους ίδιους. Ο ενθουσιασμός μου είναι πολύ μεγάλος και την απόφαση που πήρα να έρθω σ’ αυτό το κλαμπ την πήρα με πάρα πολλή όρεξη", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση για να προσθέσει:

Σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την επιστροφή στην Ευρώπη ως προπονητής, μετά από μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους:

"Είναι αλήθεια ότι δεν έχω δουλέψει στην Ευρώπη, γιατί η καριέρα μου ξεκίνησε στη Λατινική Αμερική, σε ένα κλαμπ που ονομάζεται Ρίβερ Πλέιτ. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με μεγάλο πάθος στους οπαδούς της, με μια ιστορία πολύ πλούσια όσον αφορά στα αποτελέσματα και στις διακρίσεις και σχετικά με αυτούς που εκφράζουν την άποψή τους, θα έπρεπε να εξετάσουν την πορεία του κάθε ανθρώπου. Έζησα δέκα χρόνια στην Ευρώπη και είχα τη δυνατότητα ως ποδοσφαιριστής να παίξω σε μεγάλα κλαμπ, αλλά ο κόσμος πάντα θα μιλάει και πολύς κόσμος κάνει ένα λάθος. Του αρέσει να κρίνει, πριν δει τη δουλειά που γίνεται. Εγώ θα ήθελα πρώτα να με αφήσουν να δουλέψω, να με δουν και μετά να με κρίνουν. Αυτό θα ήταν το πιο φυσιολογικό για τον οποιοδήποτε άνθρωπο.

Η δική μου φιλοσοφία ζωής είναι αρκετά ξεχωριστή. Πιστεύω πολύ στη δουλειά, στην ειλικρίνεια, στο λόγο τιμής. Και ό,τι κάνω, το κάνω με πάθος, το κάνω με αγάπη και το κάνω χωρίς ιδιοτέλεια. Για εμένα από την πρώτη προπόνηση αυτή η ομάδα θα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έρχομαι για να δουλέψω, έρχομαι για να πάνε τα πράγματα καλά. Γι’ αυτό έρχομαι με την οικογένειά μου, οπότε η στάση μου σε σχέση με τις αμφιβολίες που υπάρχουν είναι ο χρόνος. Αν τα πάω άσχημα θα με διώξουν, αν τα πάω καλά θα σηκώσουμε τρόπαια. Κι εγώ έρχομαι να σηκώσω τρόπαια".

Για το ότι θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο:

"Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας αυτό το γήπεδο αισθάνομαι ότι είμαστε προνομιούχοι, γιατί ξέρω την ιστορία, το πώς κατασκευάστηκε, το τι "κόστισε" μέχρι να γίνει και ξέρω ότι πολύς κόσμος περιμένει τα εγκαίνια. Πρώτα ο Θεός, θα είμαι ο προπονητής τη στιγμή που θα εγκαινιαστεί και το φαντάζομαι με όλο το πάθος που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ, κατάμεστο και πιστεύω ότι εκείνη την στιγμή θα έχουμε έναν επιπλέον παίχτη, που είναι ο κόσμος. Και αν ο κόσμος "παίζει" υπέρ μας, θα κάνουμε μια ομάδα δύσκολη, πολύ δύσκολη".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ