ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ προστέθηκε στα ονόματα των προπονητών που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τις εξελίξεις στο Sport24.gr.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό. Τις τελευταίες ημέρες ο Τροντ Σόλιντ φάνταζε ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Ισπανός Βίκτορ Φερνάντεθ, φαντάζει πλέον ως ο επικρατέστερος προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Φερνάντεθ είναι ένας ιδιαίτερα πετυχημένος προπονητής. Σημαντικότερη επιτυχία του αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Σαραγόσα το 1995 απέναντι στην Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός με την κίνηση αυτή δείχνει ότι επιστρέφει στο ισπανικό μοντέλο που είχε αρχικά στο μυαλό της η διοίκηση της ομάδας, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες όπως του Τροντ Σόλιντ, του Κούπερ και των υπολοίπων υποψηφίων προπονητών για τον Ολυμπιακό.

Ο 52χρονος Φερνάντεθ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1990 στην Ντεπορτίβο Αραγκόν και μετά από ένα χρόνο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαραγόσα. Στον πάγκο της έμεινε μέχρι το 1996 κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Η Τενερίφη ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του στην οποία έμεινε μόλις ένα χρόνο. Το 1998 ανέλαβε την Θέλτα και το 2002 την Ρεάλ Μπέτις στην οποία έμεινε δύο χρόνια πριν αναλάβει την Πόρτο.

Στους "δράκους" έμεινε ένα χρόνο και απολύθηκε το Ιανουάριο του 2005 μετά από κακή χρονιά στην οποία η ομάδα της Πορτογαλίας τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και νωρίτερα είχε χάσει το Σούπερ Καπ από την Βαλένθια και το Ιντερκοντινένταλ από την Ονσε Κάλδας της Κολομβίας.

Το 2007 ανέλαβε εκ νέου την Σαραγόσα. Στο ξεκίνημα της σεζόν η Σαραγόσα είχε υψηλές βλέψεις που στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκαν. Μετά από 19 αγωνιστικές απολύθηκε, με την ομάδα να παλεύει για την παραμονή και τελικά να υποβιβάζεται. Τελευταίες προορισμός της καριέρας του ήταν η Ρεάλ Μπέτις την οποία οδήγησε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ