ΙΣΠΑΝΙΑ

Αλκογιάνο - Ρεάλ 2-1 παρ. (1-1): Κάζο και αποκλεισμός στο Copa del Rey από ομάδα γ' κατηγορίας

Ο Καρίμ Μπενζεμά απογοητευμένος στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Αλκογιάνο
Ο Καρίμ Μπενζεμά απογοητευμένος στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Αλκογιάνο Ⓒ 2021 JOSE BRETON/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ υπέστη ιστορικό κάζο στο Αλικάντε, καθώς γνώρισε στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια) την ήττα (2-1) από την Αλκογιάνο της τρίτης κατηγορίας (που έπαιζε και με 10 παίκτες) και τον αποκλεισμό από το Copa del Rey.

Η Ρεάλ υπέφερε στο Αλικάντε από την Αλκογιάνο, ομάδα τρίτης κατηγορίας (Segunda B) και τελικά γνώρισε ένα ταπεινωτικό αποκλεισμό. Όπως δηλαδή και η έτερη ομάδα της Μαδρίτης, Ατλέτικο, που είχε αποκλειστεί επίσης από ομάδα τρίτης κατηγορίας, την Κορνεγιά (όπως και η Θέλτα από την Ίμπιζα, η Χετάφε από την Κόρδοβα, η Έιμπαρ από τη Ναβαλκανέρο, όλες ομάδες της Primera που αποκλείστηκαν από ομάδες της Segunda B).

Ένα ιστορικό κάζο που κάνει πιο βαθιά την κρίση στη Ρεάλ και εγείρει εκ νέου ερωτήματα για το μέλλον του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τον αποκλεισμό από την Μπιλμπάο στο Super Cup (τα λιοντάρια στη συνέχεια νίκησαν και την Μπαρτσελόνα και κατέκτησαν το τρόπαιο), στο πρωτάθλημα μοιάζει δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο με την απίθανη πορεία της Ατλέτικο, ενώ στο Champions League προκρίθηκε ευρισκόμενη ωστόσο την προτελευταία αγωνιστική προ του αποκλεισμού.

Η Ρεάλ κόντρα στην Αλκογιάνο άνοιξε το σκορ με τον Έντερ Μιλιτάο στο 45ο λεπτό και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το γκολ του Βραζιλιάνου φαινόταν αρκετό για να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο ο Σόλμπες στο 80ό λεπτό έκανε το 1-1 για την τοπική ομάδα.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ολοκληρώθηκε το σενάριο που προέβλεπε κάζο για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Λόπεθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 110', αλλά ο Κασανόβα στο 115' χάρισε τη νίκη στην Αλκογιάνο - την εστία της οποίας υπερασπίστηκε 42χρονος τερματοφύλακας - και πέταξε εκτός κυπέλλου τη Ρεάλ.

Η σύνθεση της Ρεάλ: Λούνιν, Οντριοθόλα (98' Αζάρ), Μιλιτάο, Βίκτορ Γκαρθία, Μαρσέλο, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Ίσκο (98' Κρόος), Λούκας Βάθκεθ, Μαριάνο (67' Μπενζεμά), Βινίσιους (91' Ασένσιο).

Photo credits: ⓒ 2021 Jose Breton/Associated Press

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ