ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλέγκρι: "Θα μου άρεσε η εμπειρία της Premier League, ουδείς σαν τον Ρονάλντο"

Ο Μάσιμο Αλέγκρι με την ιδιότητα του τεχνικού της Γιουβέντους σε συνέντευξη Τύπου πριν από αγώνα Champions League κόντρα στον Άγιαξ
Ο Μάσιμο Αλέγκρι με την ιδιότητα του τεχνικού της Γιουβέντους σε συνέντευξη Τύπου πριν από αγώνα Champions League κόντρα στον Άγιαξ AP PHOTO/PETER DEJONG

Έτοιμος για την επιστροφή στους πάγκους εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Μάσιμο Αλέγκρι, με τον επιτυχημένο Ιταλό τεχνικό να παραδέχεται πως ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία ή στην πατρίδα του και να αποθεώνει τον Ρονάλντο.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι παραμένει χωρίς ομάδα, μετά από την απόφασή του να αφήσει τον πάγκο της Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2019, και τώρα εμφανίζεται πιο έτοιμος και αποφασισμένος από ποτέ για να επιστρέψει στη δράση.

Αυτό το διαμήνυσε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα "Times" με έναν εκ των πιο επιτυχημένων Ιταλών προπονητών όλων των εποχών (μετράει 1 πρωτάθλημα με την Μίλαν, ενώ με την Γιουβέντους κατέκτησε 5 πρωταθλήματα στη σειρά μαζί με 4 Κύπελλα Ιταλίας και 3 ιταλικά Σούπερ Καπ) να παραδέχεται πως θα του άρεσε να ζήσει την εμπειρία της παρουσίας στην Premier League.

"Στην Ιταλία ήμουν για τέσσερα χρόνια στην Μίλαν και στην Γιουβέντους για πέντε. Τώρα περιμένω είτε να συνεχίσω τη δουλειά στην Ιταλία, που είναι δύσκολο, ή στην Αγγλία.

Κατά τη γνώμη μου το αγγλικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται επειδή υπάρχουν πολλοί ξένοι προπονητές. Η Αγγλία είναι τώρα ένα πρωτάθλημα πιο εκλεπτυσμένο και με περισσότερη τακτική αλλά συνεχίζει να σέβεται την παράδοση του ποδοσφαίρου.

Υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ του πνεύματος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της νέας τακτικής προσέγγισης που έχουν φέρει οι ξένοι προπονητές".

Όσο για την επιρροπή που πρέπει να έχει ένας προπονητής σε μία ομάδα, είπε: "Δεν θα πρέπει ο προπονητής να μεταδίδει άγχος στους παίκτες. Έαν έχεις αφετηρία μόνο τις ιδέες σου, τα πιστεύω σου, και όχι την ποιότητα του υλικού που έχεις στα χέρια σου, είναι μεγάλο λάθος για μένα.

Είναι οι παίκτες που καθορίζουν το παιχνίδι. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος Το 80% είναι ψυχολογία, το 20% είναι τακτική. Θα πρέπει να κοιτάζουμε στο μυαλό των παικτών επειδή είναι νέοι, είναι μικρά παιδιά.

Θα πρέπει να μιλάμε μαζί τους κάθε μέρα, να ξέρουμε τα πάντα, να γνωρίζουμε τα προβλήματά τους. Τα προβλήματα ενός 18ρονου είναι διαφορετικά από εκείνα ενός βετεράνου. Όποιος είναι στον πάγκο θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον προπονητή του.

Η πρώτη αρετή για έναν προπονητή είναι να φτίαχνει την ψυχολογία των παικτών του".

Πέρα όμως από τους προπονητές, η συζήτηση πήγε και στους παίκτες, με τον Μάσιμο Αλέγκρι να τονίζει στη συνέντευξή του πως δεν υπάρχει άλλος σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

"Είχα πολλούς καλούς παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Αμυντικούς όπως οι Κιελίνι και Νέστα, μέσους όπως οι Γκατούζο και Ζέεντορφ, επιθετικούς όπως οι Ιμπραχίμοβιτς και Ρονάλντο.

Όσον αφορά όμως στην νοοτροπία, ο CR7 είναι ο καλύτερος, σκέφτεται διαφορετικά από τους άλλους. Έχει κατακτήσει πέντε Χρυσές Μπάλες, πέντε Champions League, ένα Euro με την Πορτογαλία, και αυτό είναι πολύ δύσκολο, κάνοντας πάντα τη διαφορά. Κάθε χρόνο έχει έναν νέο στόχο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ