ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Φέτος το Κύπελλο είναι η τούρτα, όχι το κερασάκι"

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους σε ματς του Champions League κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 16 Μαρτίου 2022
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους σε ματς του Champions League κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 16 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Μάσιμο Αλέγκρι τόνισε πως αν η Γιουβέντους κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Ίντερ θα βάλει γερές βάσεις ενόψει της νέας σεζόν ενώ αποκάλυψε πως ο Πάουλο Ντιμπάλα θα είναι στην ενδεκάδα στον μεγάλο τελικό (11/5, 22:00, Novasports 2HD).

Φέτος τέθηκε πρόωρα εκτός της διεκδίκησης το σκουντέτο και αρκέστηκε στην 4η θέση που της έδωσε το εισιτήριο για το νέο Champions League ενώ στον τελικό του Σούπερ Καπ έχασε το τρόπαιο από την Ίντερ, με γκολ που δέχτηκε στην παράταση.

Ωστόσο η Γιουβέντους έχει μία μεγάλη ευκαιρία να κλείσει τη σεζόν με χαμόγελα αφού την Τετάρτη (11/5, 22:00, Novasports 2HD, LIVE από SPORT24) θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Coppa Italia (πολυνίκης στο θεσμό με 14 τίτλους) έχοντας απέναντί της στον τελικό του "Ολίμπικο" την πρωταθλήτρια Ιταλίας και μεγάλη αντίπαλό της, Ίντερ.

Στη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα για την ομάδα του στάθηκε μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (10/5) ο Μάσιμο Αλέγκρι, με τον Ιταλό προπονητή να είναι κατηγορηματικός:

"Εάν τα προηγούμενα χρόνια αυτό το τρόπαιο μπορούσε να είναι το κερασάκι, φέτος είναι η τούρτα. Εάν χάσουμε, μπορείτε να πείτε πως είναι καταστροφή.

Απέναντι στην Ίντερ θα είναι δύσκολο το ματς, αλλά μία νίκη θα μας επέτρεπε να βάλουμε ακόμα πιο γερές βάσεις για να είμαστε ανταγωνιστικοί την ερχόμενη σεζόν", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως ο Πάουλο Ντιμπάλα -που είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ από τη νέα σεζόν- θα είναι στο βασικό σχήμα των Τορινέζων στον μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, είπε: "Τα πάει καλά και είναι ήρεμος. Ζητάει πολλά και από τον ίδιο τον εαυτό του, έτσι είναι ο χαρακτήρας του.

Δεν θέλει ποτέ να χάνει και έχει ήδη αποδείξει πως αξίζει να είναι παίκτης της Γιουβέντους. Είναι εδώ και τρεις μήνες μαζί μας και μπορεί μόνο να βελτιωθεί.

Τα νούμερά του είναι καλά στο επίπεδο των γκολ, αλλά είναι δύσκολο στην Ιταλία να έχεις ένα γκολ ανά παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν, εκείνος θυμώνει όταν δεν σκοράρει, προσπαθεί πολύ και δείχνει κάθε ημέρα ότι θέλει να βελτιωθεί".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ