LA LIGA

Αλαβές - Μπαρτσελόνα 0-1: Λυτρωτής ο Φρένκι ντε Γιονγκ στο τέλος

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Μεντιθορόσα", Βιτόρια | Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Μεντιθορόσα", Βιτόρια | Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 © 2022 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε για 87 λεπτά τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Αλαβές και τον βρήκε επικρατώντας 1-0 στη Βιτόρια χάρη σε έναν παίκτη που δέχεται μεγάλη κριτική τον τελευταίο καιρό, τον Φρένκι ντε Γιονγκ.

Όταν ο Τσάβι αντικατέστησε τον Λουκ ντε Γιονγκ, τον μοναδικό παίκτη της Μπαρτσελόνα που απείλησε πραγματικά την εστία της Αλαβές, όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Εν τέλει, ο Φρένκι ντε Γιονγκ θα ήταν αυτός που θα έδινε τη λύση στην επίθεση και με γκολ του έδωσε τη νίκη 1-0 στους Καταλανούς στη Βιτόρια για την 22η αγωνιστική της La Liga.

Οι "μπλαουγκράνα" για ακόμα μια φορά είχαν μια ανούσια κατοχή και 10 ανεκμετάλλευτα κόρνερ. Πλην δύο επιθέσεων με τον Ολλανδό επιθετικό, δεν βρήκαν άλλον τρόπο να πλησιάσουν την εστία του Φερνάντο Πατσέκο. Οι Βάσκοι απείλησαν κι αυτοί με τον Πέρε Πονς, αλλά ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν βρέθηκε σε καλό βράδυ.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι αλλαγές των δύο ομάδων δεν είχαν αποτέλεσμα, μέχρι το 87'. Ένα γέμισμα στον Φεράν Τόρες δεξιά έβγαλε μόνο του τον Ισπανό. Στη μικρή περιοχή ήταν ξεχασμένος και σε θέση οφσάιντ στην προηγούμενη πάσα ο Φρένκι ντε Γιονγκ, τον τροφοδότησε και ο Ολλανδός έδωσε την πρώτη νίκη στην Μπαρτσελόνα έπειτα από τρία σερί χαστούκια (δύο εκ των οποίων αποκλεισμοί στην παράταση σε Supercopa και Copa del Rey).

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ