ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλαρντάις για European Super League: "Οι Big-6 έδωσαν γροθιά στους φιλάθλους, πρέπει να τιμωρηθούν"

Ο Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ το 2017.
Ο Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας PETER BYRNE/PA VIA AP

Ο Σαμ Αλαρντάις ζήτησε να επιβληθούν αυστηρές ποινές από την Premier League στις έξι ισχυρές ομάδες που θέλησαν να μπουν στην European Super League και εξέφρασε την άποψη πως το αγγλικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει για να προστατευτεί από ανάλογη απειλή στο μέλλον.

H European Super League τελείωσε πριν καν... αρχίσει, με τις έξι δημοφιλείς ομάδες της Premier League, τις τρεις της La Liga και τις τρεις της Serie A όχι μόνο να μη βρίσκουν συμμάχους στο εγχείρημά τους αλλά να έχουν απέναντί τους όλο σχεδόν τον υπόλοιπο πλανήτη και να τρέπονται τα άτακτη και ταπεινωτική υποχώρηση.

Το γεγονός αυτό το υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ωστόσο κάποιοι δεν περιορίστηκαν στα λόγια ευτυχίας αλλα θέλησαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω, αναζητώντας τον τρόπο για να κλείσει μια και καλή η κερκόπορτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του βασιλιά των σπορ.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Σαμ Αλαρντάις, με τον τεχνικό της Γουέστ Μπρομ να κάνει λόγο για την απληστία των δυνατών να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί εις βάρος των αδυνάτων και να καλεί τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν κυρώσεις στους έξι "επαναστάτες" της Premier League.

"Eάν εγώ παραβιάσω κάποιον κανονισμό, επιβάλλεται ποινή εις βάρος μου. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν έχουμε να κάνουμε με παραβίαση κανονισμών. Δεν ξέρω ποια είδους τιμωρία πρέπει να επιβληθεί αλλά το σίγουρο είναι πως αν έχεις παραβεί κανόνες, πρέπει να πληρώσεις για αυτό.

Τα κυβερνητικά όργανα που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάρουν το μάθημά τους, εάν δεν πάρουμε γρήγορα αυτά τα μαθήματα και δεν προστατέψουμε καλύτερα τη δομή του αθλήματος, είναι πιθανό να δούμε κάτι ανάλογο να συμβεί και στο μέλλον", τόνισε ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, και πρόσθεσε:

"Δεν ήταν μία νέα ιδέα, ίσως το φορμάτ να ήταν κάτι το καινούριο αλλά αυτό συζητιέται εδώ και χρόνια. Τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα. Ευτυχώς, κάποιοι προέβαλαν αντίσταση και καλά έκαναν. Όλό αυτό το σχέδιο προέρχεται από την Αμερική, με τους τρεις από τους έξι ιδιοκτήτες να έχουν εκεί την έδρα τους.

Όλοι μας τώρα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, οι παίκτες , η Premier League, η FA, η EFL. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες και κανονισμούς ώστε να μπορέσουμε να το αποφύγουμε αυτό στο μέλλον. Μέχρι τότε, είμαστε σε διαδικασία κουβέντας με αυτούς τους συλλόγους που απαιτούν περισσότερα χρήματα.

Οι Big-6 έδωσαν μία γροθιά στο πρόσωπο στον κόσμο των ομάδων τους. Κοίταξαν τους εαυτούς τους και όχι τη μεγάλη ποδοσφαιρική πυραμίδα που έχουμε σε αυτή τη χώρα".

Ακούστε τον Ζοσιμάρ του Θέμη Καίσαρη για το μέγα θέμα της European Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ