ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ακτή Ελεφαντοστού - Σιέρα Λεόνε 2-2: Μία ασύλληπτη γκάφα έφερε την ισορροπία στο φινάλε

Ακτή Ελεφαντοστού - Σιέρα Λεόνε 2-2: Μία ασύλληπτη γκάφα έφερε την ισορροπία στο φινάλε
PRINT SCREEN YOUTUBE

Η Ακτή Ελεφαντοστού κρατούσε το τρίποντο για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Κόπα Άφρικα όμως μία απίστευτη γκάφα του κίπερ της στο 90+3' έδωσε την ευκαιρία στην Σιέρα Λιόνε να ισοφαρίσει 2-2 και να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Ακτή Ελεφαντοστού και Σιέρα Λεόνε πρωταγωνίστησαν το βράδυ της Κυριακής (16/1) στο πλέον συγκλονιστικό μέχρι στιγμής ματς που έχει λάβει χώρα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 2-2 για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και να παραμένουν αμφότερες μέσα στη μάχη της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση.

Οι "σούπερ ελέφαντες" πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν μία ανάσα από το να κάνουν το "2 στα 2" στον όμιλο και να κλείσουν θέση στους 16, όμως προδώθηκαν από τον τερματοφύλακά τους, που στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε μία επική γκάφα.

Σε γύρισμα αμυντικού του προς τα πίσω με κεφαλιά, ο Μπαντρά Σανγκαρέ έκανε εκτίναξη για να μπλοκάρει τη μπάλα πριν βγει αυτή κόρνερ, όμως του γλίστρησε μέσα από τα χέρια και οι παίκτες της Σιέρα Λεόνε τη γύρισαν στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου βρέθηκε ο Αλχατζί Καμαρά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ στη διεθνή καριέρα του μετά από επτά χρόνια!

Μάλιστα, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, χρειάστηκε να περάσουν πάνω από πέντε λεπτά με τον γκολκίπερ της Ακτής να είναι τραυματισμένος και να του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες, με τις πέντε αλλαγές να έχουν γίνει και στα τελευταία δευτερόλεπτα να αναγκαστεί να υπερασπιστεί την εστία των ελεφάντων ο δεξιός μπακ, Σερζ Οριέ.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς πριν την καθοριστική και συνάμα απίστευτη φάση στις καθυστερήσεις, η Ακτή είδε τον Κεσιέ να μην ευστοχεί σε πέναλτι στο 12' (απέκρουσε ο γκολκίπερ Ενμπαλιέ Καμρά) αλλά στο 25' άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Αλέ, που έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Στο 55' ο Μούσα Καμαρά ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σε δύναμηαριστερό σουτ εντός περιοχής για λογαριασμό της Σιέρα Λεόνε και δέκα λεπτά αργότερα ο Πεπέ με άψογο διαγώνιο αριστερό σουτ επανέφερε μπροστά στο σκορ τους Ιβοριανούς, για να έρθει όμως η τρελή φάση του 90+3' και να χαρίσει έναν απρόσμενο βαθμό στην Σιέρα Λεόνε, λίγες μάλιστα ημέρες μετά το 0-0 που είχαν πάρει παλικαρίσια απέναντι στην Αλγερία.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ