ΡΟΔΟΣ

Αίτηση στο Πρωτοδικείο για νέα διοίκηση

Αίτηση στο Πρωτοδικείο για νέα διοίκηση
INTIME SPORTS

Η Ρόδος κατέθεσε την Πέμπτη αίτηση στο Πρωτοδικείο για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ενώ ο νομικός του συλλόγου Μανώλης Βλάχος ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει μία διοικούσα επιτροπή

Αίτηση στο Πρωτοδικείο για την ανάδειξη νέας διοίκησης, κατέθεσε την Πέμπτη η Ρόδος, καθώς οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας έχουν αφήσει τον σύλλογο στην τύχη του και δεν δείχνουν την διάθεση να ασχοληθούν.

Έτσι, κατατέθηκε η αίτηση για νέα διοίκηση, ενώ ο νομικός της ΠΑΕ Μανώλης Βλάχος ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει άμεσα μια διοικούσα επιτροπή.

" Η αίτηση δεν έχει κατά βάση μόνο τη θα γίνει με την ένσταση αλλά με τη βιωσιμότητα της ομάδας. Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο Δ.Σ έχει παραιτηθεί εδώ και πολλούς μήνες. Δε συγκαλείται γενική συνέλευση ούτως ώστε να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο", είπε αρχικά ο κ. Βλάχος μιλώνας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε ότι έπρεπε να διαλέξει η ομάδα ανάμεσα σε δύο δρόμους:

" Ο πρώτος να μην συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα η ομάδα και να καταλήξει στο Ερασιτεχνικό και ο δεύτερος αυτός για τον οποίο κάναμε την αίτηση σήμερα. Ο Βασικός σκοπός την εκδίκασης της αίτησης αυτής, είναι να διοριστεί μία νέα διοίκηση η οποία σε διάστημα έξι μηνών (από δύο έως έξι πρέπει να το αποφασίσει το δικαστήριο) να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να εκλεγεί νέο Δ.Σ . Αύριο όμως εκδικάζουμε. Εφόσον η διαδικασία είναι χρονοβόρα ενδεχόμενος να συζητηθεί τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2011.

Υπάρχουν επείγουσες υποθέσεις της ομάδας οι οποίες πρέπει να λυθούν, όπως η κατάθεση φακέλων για το επόμενο πρωτάθλημα, η διευθέτηση οφειλών και όλα τα υπόλοιπα θέματα. Ζητάμε αύριο από το δικαστήριο να ορίσει μία διοικούσα επιτροπή η οποία θα μπορεί να εκπροσωπεί την εταιρία εφόσον οι μεγαλομέτοχοι της εταιρίας και εφόσον το Δ,Σ δεν ενδιαφέρονται, όπως είναι γνωστό.

Για να μπορέσει να έχει νομική εκπροσώπηση η ομάδα από εδώ και πέρα και στην εκδίκαση της ένστασης και στα υπόλοιπα θέματα θα πρέπει να υπάρχει μία προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο. Οι παραιτήσεις είναι τέσσερις του Δ.Σ εδώ και αρκετούς μήνες και ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών αναφέρει ότι οι παραιτήσεις δεν έχουν συστατικό τύπο.

Δηλαδή μπορεί να γίνου και προφορικά. Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή με τρία μέλη στο Δ.Σ που έχουν απομείνει δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί νομικά ούτε πραγματικά η εταιρία και θα πρέπει να οριστεί μία διοικούσα επιτροπή από το πρωτοδικείο".

Επίσης, ο κ. Βλάχος είπε: " Θα ήθελα να καλέσω αν νομίζει κάποιος από τους μετόχους και κυρίως τους μεγαλομετόχους αν έχουν κάποια αντίρρηση ως προς την κίνηση αυτή τους καλούμε αύριο στη 1μ.μ. να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους".

Για τα ονόματα της νέας διοίκησης ανέφερε: " Υπάρχουν κάποια ονόματα ένα από αυτά είμαι και εγώ και θα αποφασίσει το δικαστήριο. Πιστεύω πως δεν θα έχουν αντίρρηση τα ονόματα αυτά που με τα περισσότερα έχουμε ήδη έρθει σε επαφή, όμως την τελική απόφαση την έχει ο δικαστής ο οποίος δε δεσμεύεται από τις προτάσεις μας.

Αν δε γίνει δεκτό το αίτημα η ομάδα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες με δεδομένη την μέχρι τώρα στάση των μεγαλομετόχων".

TAGS ΡΟΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ