EUROPA LEAGUE

Άιντραχτ - Μπαρτσελόνα 1-1: Η γκολάρα του Κνάουφ δεν λύγισε τους Καταλανούς

Ο Ομπαμεγιάνγκ στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Μπαρτσελόνα
Ο Ομπαμεγιάνγκ στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Μπαρτσελόνα @ 2022 MICHAEL PROBST / AP IMAGES

Η Άιντραχτ προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Άνσγκαρ Κνάουφ όμως η Μπαρτσελόνα, παρότι έπαιξε με σβηστές μηχανές, κατάφερε να ισοφαρίσει και να φύγει από τη Φρανκφούρτη με το 1-1 για τα προημιτελικά του Europa League.

Η Άιντραχτ πάλεψε όμως η Μπαρτσελόνα έφυγε με ισοπαλία 1-1 από τη Φρανκφούρτη για τα προημιτελικά του Europa League και σε μία εβδομάδα περιμένει τους Γερμανούς στη Βαρκελώνη για το δεύτερο μέρος.

Το πρώτο μέλημα των Γερμανών ήταν να περιορίσουν τον Σέρχιο Μπουσκέτς με δύο και τρεις αντιπάλους να τον μαρκάρουν ή να του κλείνουν το πεδίο, κάτι που αποσυντόνισε αρκετά τους Καταλανούς. Η Άιντραχτ ήταν ανώτερη στα πρώτα λεπτά και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπρίλ Σο στο 7'.

Ο τραυματισμός του Ζεράρ Πικέ στο 23' δεν βοήθησε τους "μπλαουγκράνα", που στο 40ό λεπτό κινδύνεψαν με πέναλτι, αλλά ο VAR οδήγησε τον διαιτητή σε αλλαγή απόφασης σε μαρκάρισμα του Μπουσκέτς στον Ραφαέλ Μπορέ.

Η έναρξη του 2ου μέρους βρήκε τον Άνσγκαρ Κνάουφ να πιάνει ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έπειτα από κόρνερ και να κάνει το 1-0. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, που ανέβασαν στροφές και άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα.

Σε μία τέτοια περίπτωση στο 66ο λεπτό κι ενώ ο φορμαρισμένος Ουσμάν Ντεμπελέ είχε μπει στον αγώνα, οι "μπλαουγκράνα" έκρυψαν την μπάλα, με τον Φεράν Τόρες να την εμφανίζει στα δίχτυα της Άιντραχτ με το 4ο γκολ του στα τελευταία πέντε παιχνίδια (έχει και δύο ασίστ).

Το μομέντουμ ήταν με τους παίκτες του Τσάβι και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Τούτα στο 78',

Νικητήριο γκολ δεν κατάφερε να πετύχει κάποια ομάδα, όμως ανανέωσαν το ραντεβού τους για το "Καμπ Νόου".

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Κνάουφ, Γιάκιτς (89' Ρόντε), Σο, Κόστιτς, Λίντστρεμ (73' Χάουγκε), Μπορέ (89' Άχε), Καμάντα (81' Τουρέ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (23' Λενγκλέ), Γκαρθία, Άλμπα, Πέδρι, Μπουσκέτς, Γκάβι (62' Φρ. Ντε Γιονγκ), Τραορέ (62' Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ, Τόρες

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ