ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Αγκουέρο: "Ο πατέρας μου πάντα λέει μέχρι και σήμερα ότι έπαιζα άσχημα"

Ο Σέρχιο Αγκουέρο με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής
Ο Σέρχιο Αγκουέρο με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής © 2021 BRUNA PRADO / AP IMAGES

Ο Σέρχιο Αγκουέρο μίλησε στην ισπανική El Pais για τη ζωή στο χωριό του προτού φύγει για να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Independiente, αλλά και τον αυστηρό πατέρα του, ο οποίος μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται πως δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η εκλεκτή που απέκτησε τον Σέρχιο Αγκουέρο το φετινό καλοκαίρι, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν περιζήτητος στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος τη φετινή σεζόν μετράει έξι γκολ και μία ασίστ με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα" σε 20 παιχνίδια, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική El Pais, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον καταλανικό σύλλογο, τονίζοντας πως δεν μετάνιωσε που υπέγραψε, αλλά και στον αυστηρό πατέρα του. Παράλληλα, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια στο χωριό του.

"Έπαιζα πάντα με τη μπάλα των φίλων μου. Το πρόβλημα που είχαμε ήταν ότι πίσω από μια από τις καμάρες υπήρχε ένας φοίνικας. Και αν πετούσαμε τη μπάλα εκεί, θα έσκαγε. Ήταν καταστροφικό. Επέλεγα τα καλά παιδιά για να παίξουμε, γιατί τα "κακά" την έριχναν πάντα στον φοίνικα. Ρώτησα τον πατέρα μου γιατί μου έσπαγε τις μπάλες και πάντα μου έλεγε ότι έπαιζα άσχημα. Μέχρι και σήμερα.

Ακούω ανθρώπους στα χωριά να μιλούν και νομίζω ότι δεν έχουν ιδέα πως είναι. Όποιος είναι εκεί έχει άλλη ζωή. Είναι στον κόσμο τους. Είναι σαν να έχουν ένα δικό τους σύστημα, με τους μανάβηδες, τα κρεοπωλεία και τα καταστήματά τους. Έχουν τα πάντα. Και όλα σε προσιτή τιμή για τους ανθρώπους του χωριού. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε. Συνέβη στον πατέρα μου. Έψαχνε για δουλειά και πολλές φορές δεν του την έδιναν όταν τους έλεγε το μέρος όπου ζούσε. Και αυτό συμβαίνει συνέχεια", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός σταρ, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.

"Όχι, δεν έχω μετανιώσει. Για να είμαστε ειλικρινείς, ποιος παίκτης δεν θέλει να είναι στην Μπαρτσελόνα; Θα σας έλεγα ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να φορούν αυτή τη φανέλα, ανεξάρτητα από το πόσο καλή ή κακή είναι η ομάδα. Έφτασα με την προσδοκία να παίξω με τον Λίο και ότι θα δημιουργηθεί μια καλή ομάδα, κάτι που προσπαθούσε να κάνει ο σύλλογος. Όταν με κάλεσαν, σκέφτηκα: "Δεν με νοιάζει πόσα θα παίρνω. Να τα πάω καλά και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ".

TAGS ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ