BET CORNER

Άγιοι εναντίον Κόκκινων Διαβόλων

Ο Ράσφορντ με τον Γουόρντ-Πράους σε Σαουθάμπτον - Γιουνάιτεντ
Ο Ράσφορντ με τον Γουόρντ-Πράους σε Σαουθάμπτον - Γιουνάιτεντ AP

Η Σαουθάμπτον υποδέχεται την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή 29/11, 16:00) και ο Θέμης Καίσαρης αναλύει πως οι Άγιοι δικαιώνονται που στηρίζουν τον Χάσενχουτλ.

Παράπονο δεν έχετε. Μια χαρά σας τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα για Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα και το Τότεναμ - Σίτι. Λίγο να σας επηρεάσαμε, θα βγήκατε κερδισμένοι.

Αφήνουμε τους μεγάλους και στρέφουμε στη ματιά μας σε μια άλλη περίπτωση. Στην ιδιαίτερη περίπτωση που λέγεται Σαουθάμπτον.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 0-9

Πριν από 13 μήνες η Σαουθάμπτον γνώρισε μια ιστορική συντριβή. Ταπεινώθηκε εντός έδρας από τη Λέστερ, εξευτελίστηκε χάνοντας με 0-9. Το αποτέλεσμα προφανώς και έκανε το γύρο του κόσμου, η ντροπή ήταν παγκόσμια.

Δύσκολα κρατάς προπονητή που χάνει 0-9. Εντάξει, ένα ματς είναι, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά τα εννιά είναι πολλά. Και τι κάνεις αν μετά την εννιάρα ακολουθούν άλλες δύο ήττες; Η Σαουθάμπτον πήγε στη διακοπή του Νοεμβρίου με ρεκόρ 2-2-8.

Το timing ήταν ιδανικό, αφού υπήρχε διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Κι όμως, η Σαουθάμπτον δεν άλλαξε προπονητή. Ο Χάσενχουτλ κράτησε τη θέση του. Η ομάδα τον εμπιστεύτηκε, κατάλαβε πως μπορεί τα αποτέλεσματα να ήταν άθλια, η δουλειά του όμως ήταν καλή.

Γιατί να αλλάξει; Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε 100%. Στα 26 παιχνίδια που ακολούθησαν μέχρι το τέλος της σεζόν, η Σαουθάμπτον έκανε ρεκόρ 13-5-8. Όχι μόνο δεν κινδύνευσε με υποβιβασμό, όχι μόνο σώθηκε, αλλά τερμάτισε στην 11η θέση με 52 βαθμούς, 18 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΝΤΑΡΑ

Και φέτος ήρθε μια σφαλιάρα, όχι βέβαια σαν κι αυτή του 0-9. Η Σαουθάμπτον ξεκίνησε με ήττα 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας και στο δεύτερο ματς υποδέχθηκε την Τότεναμ του Μουρίνιο.

Η προσέγγιση της Σαουθάμπτον ήταν τόσο κακή, που παρότι προηγήθηκε στο ματς, έχασε τελικά με 2-5. Όποιος είδε το ματς, δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν με έναν αυτοκτονικό τρόπο, με την άμυνα στη σέντρα, χωρίς καμία πίεση στην μπάλα.

Η Τότεναμ έκανε ο,τι ήθελε, ο Σον με τον Κέιν έβαλαν κυριολεκτικά τέσσερις φορές το ίδιο γκολ: πάσα του Άγγλου στον χώρο, τετ-α-τετ του Κορεάτη, γκολ.

Ένας παρορμητικός θεατής θα έλεγε πως αυτός ο προπονητής πρέπει να απολυθεί την επόμενη μέρα. Ακόμα κι ένας πιο ψύχραιμος θα έλεγε “που πάνε αυτοί έτσι, θα έχουν πρόβλημα φέτος”.

ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η Σαουθάμπτον εννοείται πως δεν άλλαξε προπονητή. Και εννοείται πως δεν είχε πρόβλημα στη συνέχεια και μετά. Από εκείνη την πεντάρα και μετά, η Σαουθάμπτον δεν έχει ήττα στην Premier League, παρότι της λείπει ο Ίνγκς με τραυματισμό.

Το ρεκόρ τους στα επτά ματς που ακολούθησαν είναι 5-2-0 και περιλαμβάνει και μια ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με την Τσέλσι.

Η πορεία τους έχει φέρει τους Άγιους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από Τότεναμ και Λίβερπουλ που μοιράζονται την κορυφή.

Θα χτυπήσει πρωτάθλημα ή την έξοδο στο Champions League; Όχι, λογικά τίποτα από τα δύο. Όμως, έχει πολύ καλή εικόνα στο χορτάρι, βρίσκεται δίκαια ψηλά.

Ρίξτε μια ματιά.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από εννέα αγωνιστικές
Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από εννέα αγωνιστικές SPORT24

Όχι, δεν ανήκει στο γκρουπ που θα πάει ψηλά, αλλά φέτος μπορεί να βρεθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Και την Κυριακή στις 16.00 (COSMOTE SPORT 1 HD) υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για δείτε στα expected goals την εικόνα τους. Η Γιουνάιτεντ έχει καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα, η Σαουθάμπτον λίγο καλύτερη επίθεση. Και γιατί να είναι φαβορί η Γιουνάιτεντ όταν οι διαφορές είναι τόσο μικρές;

Οι τολμηροί αξίζει να ρίξουν μια ματιά στον 1 και στο Χ που δίνουν 3.75 και 3.45 στη Stoiximan. Στο φινάλε, οι Άγιοι έχουν και καλή παράδοση. Τα τελευταία έξι χρόνια όταν υποδέχονται τη Γιουνάιτεντ έχουν τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, στα μισά ματς δεν χάνουν.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Και το Τσέλσι - Τότεναμ που ακολουθεί στις 18.00 (COSMOTE SPORT 1 HD); Αυτό δεν προσεγγίζεται εύκολα. Αν υπάρξει νικητής, θα δείξει ότι αυτός έχει προς το παρόν τα φόντ να πάει σε κούρσα τίτλου.

Μια καλή σκέψη είναι πως η προσέγγιση του Μουρίνιο θα φέρει πάλι το ματς στο under όπως έγινε και με τη Σίτι την προηγούμενη εβδομάδα. Το under στη Stoiximan είναι στο 2.10.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ