ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Μυστήριο με μπόνους 1,25 εκατ. ευρώ του Όφερμαρς που πήρε λίγο πριν εκδιωχθεί

Ο Μαρκ Όφερμαρς σε αγώνα του Άγιαξ
Ο Μαρκ Όφερμαρς σε αγώνα του Άγιαξ PRINT SCREEN

Ο Μαρκ Όφερμαρς φέρεται να έλαβε μπόνους υπογραφής ύψους 1.250.000 ευρώ λίγο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Άγιαξ και μερικές ημέρες πριν εκδιωχθεί για τη σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων του στο σύλλογο.

Ο Μαρκ Όφερμαρς βρίσκεται εκτός Άγιαξ ύστερα από την αποκάλυψη ότι έστελνε άσεμνες εικόνες σε υπαλλήλους του συλλόγου, ωστόσο ενδέχεται να αποχωρήσει έχοντας πάρει ένα πλουσιοπάροχο μπόνους λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ο Ολλανδός άλλοτε διεθνής εξτρέμ συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του κατά δύο χρόνια μόλις τον Δεκέμβριο, απόφαση η οποία επικυρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, στην ετήσια γενική συνέλευση του "Αίαντα".

Μεταξύ των όρων που αφορούσαν την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το 2026 (από το 2024 που έληγε η προηγούμενη) είχε να κάνει με ένα μπόνους που έφτανε τα 1.250.000 ευρώ και είχε να κάνει με την επιτυχημένη δουλειά του στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Το μπόνους αφορούσε την υπογραφή νέας συμφωνίας και ήρθε να προστεθεί στις 800.000 με τις οποίες ο 48χρονος αμείβεται ετησίως.

Το απότομο τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών άφησε στο... κενό το ζήτημα του μπόνους υπογραφής. Το ποσό φέρεται να έχει κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του Όφερμαρς, όμως αναμένεται να επιστραφεί στα ταμεία της ομάδας.

"Είναι αδιανόητο να μην επιστραφεί το μπόνους. Δεν μπορώ να φανταστώ ο Άγιαξ να μην έχει συμπεριλάβει όρο στον οποίο προβλέπεται επιστροφή υπό συγκεκριμένες συνθήκες", δήλωσε ο Έρολ Κέινερ, επικεφαλής της Ένωσης Μετόχων της Ολλανδίας. Μάλιστα, έφερε παράδειγμα ότι αν έφευγε για να πάει στη Φέγενορντ, ο Άγιαξ θα έπρεπε να είχε προβλέψει την ανάκληση του μπόνους. Όσο για το αν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο συμβόλαιο με τον Όφερμαρς, ο Κένιαρ δήλωσε ότι "θα πρέπει να φύγουν κι άλλοι άνθρωποι τότε. Αλλά νομίζω ότι ο Άγιαξ το έχει λάβει υπόψιν".

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ