EUROPA LEAGUE

Αγγλικός "εμφύλιος" στους 8

Αγγλικός "εμφύλιος" στους 8
κληρωση

Λίβερπουλ - Άρσεναλ, Ρόμα - Μάντσεστερ, Σάλκε - Μπάρτσα, Φενέρ - Τσέλσι στους "8"

Έναν αγγλικό "εμφύλιο" ανέδειξε η κληρωτίδα στους "8" του Champions League. Πιο συγκεκριμένα η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, σε μια αναμέτρηση χωρίς προϊστορία στην Ευρώπη, αλλά με πλούσια εντός των τειχών του "Νησιού".
Τα τελευταία 10 χρόνα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές ανεξαρτήτως έδρας και τα αποτελέσματα είναι απόλυτα μοιρασμένα, με την Λίβερπουλ να νικά 9 φορές, την Άρσεναλ άλλες τόσες και 6 αναμετρήσεις να τελειώνουν χωρίς νικητή.

Τέσσερις φορές, όλες μέσα στο 2007, έχουν συναντηθεί Ρόμα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον Απρίλη και το πλαίσιο των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει στο "Ολίμπικο", όμως διασύρθηκαν με 7-1 στο "Θέατρο των Ονείρων".

Φέτος συναντήθηκαν και πάλι στους ομίλους με τον αγώνα στο "Ολντ Τραφορντ" να αναδεικνύει νικήτρια με 1-0 την ομάδα το Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ τον αγώνα στην Ιταλία να λήγει ισόπαλος με 1-1.

Οι αγώνες Σάλκε-Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ-Τσέλσι, δεν έχουν προϊστορία.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Άρσεναλ-Λίβερπουλ
Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουν.
Σάλκε-Μπαρτσελόνα
Φενέρμπαχτσε-Τσέλσι


Το "σταυρωμα στα ημιτελικά"

Άρσεναλ ή Λίβερπουλ - Φενέρμπαχτσε ή Τσέλσι
Σάλκε ή Μπαρτσελόνα - Ρόμα-Μάντσεστε Γιουν.

Οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των "οκτώ" θα διεξαχθούν στις 1 και 2 Απριλίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα. Όσο για τα παιχνίδια των ημιτελικών είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα.

Στις 15:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικα του Κυπέλλου UEFA.























TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ