ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αγγλία - Σουηδία 4-0: Με ένα φανταστικό τακουνάκι και θρίαμβο η πρόκριση στον τελικό του Euro 2022

Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουηδία για τα ημιτελικά του Euro 2022 στο "Μπράμαλ Λέιν", Σέφιλντ | Τρίτη 26 Ιουλίου 2022
Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουηδία για τα ημιτελικά του Euro 2022 στο "Μπράμαλ Λέιν", Σέφιλντ | Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Αγγλία διέλυσε το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Σουηδία και με το 4-0 στα ημιτελικά του Euro 2022 πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Η Αγγλία έδειξε τα... δόντια της στο "Μπράμαλ Λέιν" του Σέφιλντ και με το 4-0 επί της Σουηδίας προκρίθηκε θριαμβευτικά στον κυριακάτικο τελικό του Euro 2022 γυναικών.

Οι "λέαινες" δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στο νο2 του FIFA ranking και προηγήθηκαν με την Μπεθ Μιντ στο 33ο λεπτό. Με την έναρξη του 2ου μέρους η Λούσι Μπρονζ έκανε το 2-0 για να έρθει στο 68' η Αλέσια Ρούσο και με φανταστικό τακουνάκι έκανε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Φραν Κίρμπι, στέλνοντας το κοινό στα ουράνια.

Η Αγγλία προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρώτη από το 2009, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Η ομάδα της Σαρίνα Βίχμαν μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο τουρνουά και ψάχνει την έκτη που θα τη στέψει πρωταθλήτρια Ευρώπης, είτε απέναντι σε Γαλλία είτε απέναντι σε Γερμανία που συνθέτουν το δεύτερο ημιτελικό, την Τετάρτη στο Μίλτον Κέινς.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ