ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Αγγλία - Γερμανία: Τα δύο εντυπωσιακά ρεκόρ του Κέιν απέναντι στην "Μάνσαφτ"

Αγγλία - Γερμανία: Τα δύο εντυπωσιακά ρεκόρ του Κέιν απέναντι στην "Μάνσαφτ"
@2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Χάρι Κέιν νίκησε τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν με χτύπημα πέναλτι στην κόντρα της Αγγλίας με την Γερμανία στο Nations League και έβαλε το όνομά του δίπλα σε δύο ξεχωριστά ρεκόρ με θύμα τους άσπονδους εχθρούς των "τριών λιονταριών".

Το ντέρμπι γοήτρου της Αγγλίας με την Γερμανία για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Nations League αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου, αφού στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν έξι γκολ, τρία από κάθε ομάδα, για να γραφτεί ένα χορταστικό 3-3 στο φινάλε.

Ο παίκτης που κατάφερε πάντως να συνδέσει το όνομά του με δύο αξιοσημείωτα ρεκόρ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ήταν ο Χάρι Κέιν, με τον φορ της Τότεναμ να σκοράρει με πέναλτι το 51ο γκολ του με τα "τρία λιοντάρια" (υπολείπεται πλέον δύο του αρχισκόρερ Γουέιν Ρούνεϊ) και να γράφει ιστορία.

Αφενός γιατί έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει πάρει μέρος με τη φανέλα της Αγγλίας κόντρα στην Γερμανία (ένα σε κάθε ματς), κάτι που δεν έχει να επιδείξει ουδείς άλλος στην ιστορία της χώρας, και αφετέρου επειδή έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια απέναντι στην "Μάνσαφτ".

Αν θέλει κάποιος να βρει τον πρώτο... διδάξασα, αυτός ήταν ο Ούγγρος, Ίμρε Σλόσερ, που σκόραρε σε τέσσερα σερί ματς απέναντι στην Γερμανία με τη φανέλα των Μαγυάρων από το 1909 μέχρι το 1912.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ