ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγλία - Ελβετία 2-1: Το χέρι του Τσούμπερ οδήγησε τα τρία λιοντάρια στην ανατροπή

Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ελβετία σε φιλικό στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 26 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ελβετία σε φιλικό στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 © 2022 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Ο Στίβεν Τσούμπερ πέρασε αλλαγή κι έκανε χέρι με το οποίο ο Χάρι Κέιν ολοκλήρωσε την ανατροπή της Αγγλίας επί της Ελβετίας (2-1) σε φιλική αναμέτρηση στο "Γουέμπλεϊ".

Η Αγγλία έφτασε τις εννέα σερί νίκες σε φιλικά παιχνίδια, αλλά για να έρθει το 2-1 επί της Ελβετίας στο "Γουέμπλεϊ" χρειάστηκε... χείρα βοηθείας από τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Ελβετός μέσος της ΑΕΚ μπλόκαρε με το χέρι κεφαλιά του Μαρκ Γκουέχι στο 78' και ο διαιτητής, βλέποντας τη φάση και στο video, καταλόγισε πέναλτι, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει. Ήταν το 49ο τέρμα του Άγγλου με το εθνόσημο, φτάνοντας τον Μπόμπι Τσάρλτον και μειώνοντας στα τέσσερα την "ψαλίδα" από τον αρχισκόρερ Γουέιν Ρούνεϊ.

Είχε προηγηθεί ένα παιχνίδι αρκετά ισορροπημένο, με τους Ελβετούς να έχουν καλό 1ο ημίχρονο, με δοκάρι (και επέμβαση του Ρόμπερτ Πίκφορντ) και ένα γκολ με τον Μπριλ Εμπολό. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους με τον Λουκ Σο και στο 2ο μέρος το παιχνίδι ισορρόπησε.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε πολλές δοκιμές, δίνοντας ντεμπούτο στον Γκουέχι και στον Κάιλ Γουόκερ Πίτερς, ενώ έριξε ως αλλαγή και τον Ταϊρίκ Μίτσελ, ακόμα έναν παίκτη που έκανε ντεμπούτο.

Ο Μουράτ Γιακίν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Κέβιν Εμπαμπού στο 36' λόγω τραυματισμού και στο 62' έκανε τις δικές του αλλαγές, μεταξύ αυτών ο Τσούμπερ, ο οποίος αποδείχθηκε μοιραίος για τους Ελβετούς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ