CHAMPIONS LEAGUE

Αγχώθηκε αλλά "απογειώθηκε" η ΑΕΚ, 1-1 με Βίντι και ομίλους Champions League

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ισοπαλία 1-1 με τη Βίντι και με φινάλε-"θρίλερ" στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ζορίστηκε, αγχώθηκε, έμεινε με δέκα παίκτες δέκα λεπτά πριν το τέλος, πήγε σε φινάλε θρίλερ, αλλά τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την υπερπολύτιμη πρόκριση στους ομίλους τουChampionsLeague. Η Ένωση έμεινε στο 1-1 με την Βίντι και κράτησε την αγωνία στον κόσμο της μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Κυρίως από την στιγμή της αποβολής του Λόπες στο 90’.

Όμως τελικά πήρε αυτό που ήθελε. Πάντως την παραπάνω από ότι έπρεπε αγχωμένη και νευρική ΑΕΚ, κράτησαν δυο εξαιρετικές αποκρούσεις του Μπάρκα σε φάουλ αλλά και οι πολύ καλοί Γαλανόπουλος και Μάνταλος.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ

Η ΑΕΚ δεν είχε λόγο ούτε να πάει φουλ επιθετικά, ούτε να ρισκάρει, καθότι η νίκη στο πρώτο ματς της έδινε πολυτέλεια διαχείρισης. Εξ ου και ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε στον πάγκο για αρχή τον Πόνσε. Και ξεκίνησε πιο συντηρητικά με τον Κλωναρίδη δίπλα στον Λιβάγια και τον Λόπες με τον Μάνταλο στα δυο άκρα. Ενώ και αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν έδειξε πως είχε σκοπό να πάρει ρίσκα. Είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιρνε μπάλες από την πίεση, αλλά φάσεις δυσκολευόταν να βγάλει στην επίθεση. Βεβαίως τις ευκαιρίες της η ΑΕΚ τις βρήκε. Κυρίως από σουτ έξω από την περιοχή. Πρώτα από τον Σιμόες στο 31’, που ο Κόβατσικ είχε απάντηση και ο Λιβάγια δεν είχε… ριμπάουντ. Και κατόπιν με τον Λιβάγια στο 44’, όταν ο Κροάτης έκανε εξαιρετική ενέργεια έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.

2. ΜΠΑΡΚΑΣ, "ΣΤΗΜΕΝΑ" ΚΑΙ… ΜΠΟΡΑ

Η αλήθεια είναι πως η Βίντι δεν έδειξε ομάδα που σε ροή παιχνιδιού μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ. Όμως ήταν άκρως επικίνδυνη στις στατικές φάσεις. Και η ΑΕΚ έκανε το… λάθος στο πρώτο ημίχρονο να δώσει στους Ούγγρους αρκετές τέτοιες. Λίγο έλλειψε αυτό το λάθος να το πληρώσει η ΑΕΚ. Αλλά «μίλησε» ο Μπάρκας. Στο 30λεπτό ο Λάζοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικό φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απογειώθηκε στην γωνιά του και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Αυτές πάντως οι στατικές φάσεις, ήταν το μόνο που ζόρισε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Το μόνο είπαμε; Γράψτε λάθος. Ήταν και οι καιρικές συνθήκες. Περίπου στο ημίωρο του παιχνιδιού, «άνοιξαν» οι ουρανοί στο ΟΑΚΑ. Καταιγίδα και μάλιστα δυνατή, έκανε δύσκολη ακόμα και την ορατότητα μέσα στο γήπεδο. Πολλώ δε μάλλον τον αγωνιστικό χώρο.

3. Ο ΝΕΓΚΟ ΕΒΑΛΕ ΑΓΧΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε. Στο 47’ ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μάνταλος και έβαλε μπροστά την ΑΕΚ. Όλα είχαν πάει εκεί που τα ήθελε η ομάδα του Ουζουνίδη.

Και πλέον εκείνο που έπρεπε να κάνει, ήταν μια διαχείριση των υπέρ της δεδομένων. Ωστόσο δέκα λεπτά μετά το γκολ του Μάνταλου, η ΑΕΚ παρασύρθηκε σε αντεπίθεση χωρίς ισορροπία και την… πάτησε. Έχασε την μπάλα, βρέθηκε εκτεθειμένη στα μετόπισθεν και ο Νέγκο που μπήκε σχεδόν μόνος του στην περιοχή πλάσαρε σωστά τον Μπάρκα. Το γκολ αυτό, φόρτωσε με τεράστια άγχος και νευρικότητα τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Κάτι που φαινόταν σ’ όλες τους τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Και κυρίως στον τρόπο που κόπηκε στην... μέση η ΑΕΚ.

4. ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ… ΘΡΙΛΕΡ

Η νευρικότητα και το άγχος, όσο περνούσε η ώρα φαινόταν όλο και περισσότερο να καταβάλει την ΑΕΚ. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερο αυτό το άγχος, όταν στο 80λεπτό, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λόπες. Με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ θα έπρεπε να μην δεχθεί γκολ για να προκριθεί και να μην πάει το ματς στην παράταση. Και πρώτα ο Μπάρκας, που απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Λάζοβιτς στο 81’ και κατόπιν ομαδικά και οι… δέκα παίκτες της ΑΕΚ που είχαν μείνει στο γήπεδο, άντεξαν και νίκησαν στο θρίλερ. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως η Βίντι, με εξαίρεση κάποιες… γιόμες, δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει για να φτάσει στο 2-1. Απλώς το άγχος ήταν τέτοιο, που έβγαλε φινάλε με αγωνία και θρίλερ. Μάλιστα το… θρίλερ είχε και συνέχεια μετά την λήξη του ματς, καθώς οι παίκτες των δυο ομάδων λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια και ο διαιτητής απέβαλε τον Λιβάγια.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ζιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Βοηθοί: Σοκολνίκι (Πολωνία), Λιστικιεβιτζ (Πολωνία)

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λόπες, Κλωναρίδης (62’ Πόνσε), Λιβάγια (84’ Άλεφ), Μάνταλος (89’ Τσόσιτς).


ΒΙΝΤΙ(Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιόλα, Βινίσιους, Γιουχάζ, Στοπιρά, Χάτζιτς, Νέγκο, Νικόλοφ (46’ Πατκάι), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

Γκολ: 47’ Μάνταλος, 57’ Νέγκο

Κάρτες: 7’ Νικόλοφ, 38’ Νέγκο, 42’ Χάτζιτς, 47’ Φιόλα, 80’ κόκκινη Λόπες, κόκκινη Λιβάγια μετά την λήξη

Κόκκινες κάρτες: 80' Λόπες, Λιβάγια (μετά τη λήξη)

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ