EUROPEAN SUPER LEAGUE

AFP: "Τουλάχιστον δύο γαλλικοί σύλλογοι κάθε χρόνο στη European Super League"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν @ 2020 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η European Super League δεν διαθέτει γαλλική ομάδα στα αρχικά μέλη της, ωστόσο το AFP έχει πληροφορίες ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν δύο εκπρόσωποι της χώρας.

Την ώρα που τα ΜΜΕ και οι φίλαθλοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το ποιοι θα είναι οι 3 σύλλογοι που θα συμπληρώσουν το ιδρυτικό σύνολο της European Super League και ποιοι 5 θα τις πλαισιώσουν για το πρωτάθλημα των 20 ομάδων, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ίσως έχει την απάντηση.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε τη Δευτέρα στο twitter του, η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση, όχι από μία αλλά από δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, αν και προς το παρόν δεν γνωρίζει ποιες είναι αυτές. "Τουλάχιστον δύο γαλλικοί σύλλογοι θα είναι παρόντες κάθε χρόνο στη European Super League", αναφέρει το AFP ότι άκουσε από πηγή κοντά στα 12 ιδρυτικά σωματεία.

Αν και υπάρχει βεβαιότητα ότι η Παρί είχε επαφές με τους ιθύνοντες της European Super League, οι πρωταθλητές Γαλλίας και περσινοί φιναλίστ του Champions League δεν προσχώρησαν στην ένωση και όλα δείχνουν ότι προς στιγμήν στηρίζουν την UEFA. Μαρσέιγ και Λιόν είναι επίσης δύο λαοφιλείς ομάδες εντός κι εκτός γαλλικών συνόρων, με σπουδαία παρουσία στις διεθνείς διοργανώσεις, ωστόσο δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν αφορούσε αυτές το σχετικό tweet.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατέκρινε τη δημιουργία της European Super League, όπως και όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς της χώρας, με συνέπεια όποια ομάδα αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα, θα πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις εις βάρος της.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo Credits: © 2020 Thibault Camus/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ