ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφηνιασμένος ο Άγιαξ των ρεκόρ, σταμάτησε στο 9-0 κόντρα στην Καμπούρ

Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν γκολ εις βάρος της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την πρεμιέρα του Champions League | 18 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν γκολ εις βάρος της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την πρεμιέρα του Champions League | 18 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 /ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Μετά τον θρίαμβο με 5-1 επί της Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα στην πρεμιέρα του Champions League, ο Άγιαξ πήρε φόρα και δεν έδειξε τον παραμικρό οίκτο απέναντι στην Καμπούρ την οποία και συνέτριψε με το εξωπραγματικό 9-0 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα".

Δεν σταματάει να βάζει γκολ αυτή την εβδομάδα ο Άγιαξ! Πριν πριν λίγα 24ωρα συνέτριψε με 5-1 την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην πρεμιέρα του Champions League, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Σεμπαστιάν Αλέρ που σημείωσε τέσσερα γκολ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ήταν η σειρά της Καμπούρ να πέσει θύμα των άγριων επιθετικών διαθέσεων των παικτών του Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο Αίαντας ήταν απολαυστικός και προσέφερε γκολ και θέαμα στο κοινό του επικρατώντας με το εκκωφαντικό 9-0, με οκτώ διαφορετικούς παίκτες του να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να μπαίνουν στα βιβλία της ιστορίας αφού μόλις για δεύτερη φορά στην Eredivisie υπήρχε τόσο μεγάλος επιθετικός πλουλαρισμός για μία ομάδα σε παιχνίδι της (είχε συμβεί και στο 9-1 του Άγιαξ με την Ντε Γκράαφτσαπ στις 30 Αυγούστου 1981).

Μάλιστα, ένας εκ των σκόρερ του Άγιαξ, ο Ντούσαν Τάντιτς έσπασε ένα ιστορικό φράγμά καθώς με τις δύο ασίστ που σημείωσε στο παιχνίδι, έφτασε τις 101, και έγινε ο μοναδικός παίκτης αυτό τον αιώνα που έχει τριψήφιο αριθμό ασίστ στην κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του πάντως ο Έρικ Τεν Χαγκ φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά το 9-0 του Άγιαξ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Eredivisie και το έδειξε όταν του έγινε ερώτηση από ρεπόρτερ για το "τι φαντάζονται ότι σκέφονται άνθρωποι από άλλες χώρες όταν μαθαίνουν πως ο Άγιαξ έβαλε εννέα γκολ στην Καμπούρ".

Η απάντησή του αφοπλιστική: "Είδα την Μπάγερν να νικάει με 7-0 την Μπόχουμ πριν λίγες ώρες. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ολλανδία".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ