STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αποχαιρέτησε με νίκη την κατηγορία

Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για τα playouts της Super League Interwetten.
Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ αποχαιρέτησε τη Super League Interwetten με νίκη, αφού επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ. Ακούνια (22') και Κολομπίνο (38') τα δύο γκολ.

Η ΑΕΛ από την προηγούμενη αγωνιστική έχει υποβιβαστεί στη Super League 2. Ωστόσο, αποχαιρέτησε τη Super League Interwetten με ψηλά το κεφάλι, αφού επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είχε καθαρίσει από νωρίς στη σεζόν την υπόθεση της παραμονής. Το παιχνίδι, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση του Μπέρτου στον Κάστρο.

Η ΑΕΛ τελείωσε τη φετινή σεζόν στην τελευταία θέση με 28 πόντους, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς και χρωστάει ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στις 19 Μαΐου.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 22' λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ακούνια έφυγε στην κόντρα και από θέση τετ α τετ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, όμως τελικά επικυρώθηκε, έπειτα από εξέταση στο VAR.

Οι Ηπειρώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως πέρα από μία καλή στιγμή στο 26ο λεπτό με τον Πέερσμαν δεν απειλούσαν την εστία των βυσσινί ουσιαστικά.

Μάλιστα, η ΑΕΛ κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Με μία ωραία κίνηση ο Κολομπίνο σούταρε έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ στο 38ο λεπτό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΙ ΒΥΣΣΙΝΙ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την πίεση του, αλλά όπως και στο πρώτο μέρος δύσκολα έφτιαχνε ευκαιρίες στην εστία της ΑΕΛ. Η πρώτη της καλή στιγμή σημειώθηκε στο 60ο λεπτό με κεφαλιά του Παμλίδη, έπειτα από σέντρα του Σάλιακα που πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να είναι απειλητικός και είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Ελευθεριάδη να κάνει σέντρα-σουτ και τον Σουλούκο να διώχνει στο 68'.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι Ηπειρώτες μέχρι και το φινάλε συνέχισαν να βρίσκονται ψηλά στο γήπεδο. Όμως, η ΑΕΛ κρατούσε κοντά τις γραμμές της και υπερασπίσθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το 2-0.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΛ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ